Опубліковано 04 жовтня 2021 року, 10:30

У селі Петрівка зводять «з нуля» малий груповий будинок для дітей-сиріт 

Будівельний майданчик розгорнули у селі Петрівка Синельниківського району. Там зводять «з нуля» малий груповий будинок для дітей-сиріт. Нині підрядники працюють над фундаментом майбутньої затишної оселі. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

«Створюємо домашній затишок для дітей, що не знають батьківського піклування. Як альтернативу інтернатам будуємо на Дніпропетровщині малі групові будинки. Такі оселі вже є у Солоному, Раївці, Кам’янському, Покрові, Петриківці, Богданівці. Ще одну почали зводити «з нуля» у Петрівці», – зазначив Валентин Резніченко. 

Під будівлю виділили ділянку з мальовничим краєвидом. Поряд школа, дитячий садок, будинок культури. Майбутні вихованці навчатимуться, відвідуватимуть гуртки, спілкуватимуться з однолітками.

«Достойний та яскравий об’єкт будуємо. Облаштуємо стрічковий фундамент і почнемо зводити цегляні стіни. Будівлю спроєктували за сучасними стандартами. Вона буде приваблива ззовні, котеджного типу», – розповів виконроб Михайло Яцечко.

Затишна домівка розрахована на 10 дітей. Її площа буде майже 400 кв. м. Всередині передбачили п’ять спалень. Кожна для двох вихованців. А ще – кімнату вихователя. Ігрова зала, вітальня, кухня та обідня зала будуть спільним відкритим простором. У підвалі розмістять підсобні приміщення.

Навколо малого групового будиночка простягатиметься охайне подвір’я. З ігровим майданчиком, гойдалками, тренажерами.

 «Створювати красиві малі групові будинки – чудова ідея. Поряд завжди будуть вихователі, які піклуватимуться. А крім них психолог, медсестра, кухар», – сказала староста Петрівського старостинського округу Світлана Гарнадко. 

Вона додала, що вже обрали 9 дітей з громади. Їх планують заселити після завершення будівництва. Майбутні вихованці різного віку. Серед них є зовсім маленькі. Вони зараз перебувають у будинку маляти. Є і старші – від 6 до 13 років.

«Опікуватимемося разом дітьми, які посиротіли, або батьки яких не виконують своїх обов’язків. Адже вони наші, з Миколаївської громади», – додала начальниця служби у справах дітей Миколаївської сільради Наталія Клименко. 

Інфраструктуру в області розвивають за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Нині будівельники працюють над фундаментом майбутньої будівлі

Будинок буде у майже 400 кв м

Дітям там буде комфортно і затишно

На першому етапі вирили котлован, глибиною 3 метри

Найтяжчу роботу виконує техніка

Коли закінчать фундамент, зводитимуть стіни

Поряд школа, дитячий садок…

…та мальовнича місцевість

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux