Опубліковано 07 лютого 2022 року, 12:30

У селі Червоне Криворізького району завершують реконструкцію будівлі під амбулаторію

У центрі села Червоне Глеюватської громади осучаснюють двоповерхівку.  Роботи – на фініші. До оновленого приміщення переїде місцева амбулаторія. А ще там зможуть оселитися 4 родини молодих фахівців. Для них облаштовують житло. Про це повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

«Медичні послуги мають бути доступними для всіх мешканців регіону, навіть найвіддаленіших куточків. У 2021-му в області звели «з нуля» 16 сільських амбулаторій. У Червоному Глеюватської громади під заклад «первинки» реконструюємо будівлю колишнього гуртожитку», – зазначив Володимир Орлов.

Червоненська амбулаторія раніше ніколи не мала власного приміщення. Досі медики ведуть прийом просто у сільраді. Кажуть, в одному кабінеті доводиться робити і ЕКГ, і перев’язки, і різні процедури.

«Зараз в амбулаторії дуже тісно. Незручно і лікарю, і пацієнтам. На нове приміщення – великі сподівання. Хочеться, щоб і денний стаціонар був, і послуг більше стало», – розповіла місцева Єлизавета Біх. 

Аби розширити приміщення амбулаторії, вирішили реконструювати двоповерхівку в центрі села. Довгий час вона стояла занедбаною.

Будівлю утеплили. Всередині зробили сучасний ремонт. Зараз там проводять клінінг. Завершують зварювальні роботи на сходах.

«Будівлю опалюватиме нова твердопаливна котельня на пілетах, – розповів підрядник Микола Кравченко. – Всередині зробили великі світлі кабінети. Окремо прийматиме сімейний лікар. Облаштували і процедурну, перев’язувальну, лабораторію». 

В амбулаторії відкриють денний стаціонар та фізіотерапевтичне відділення. А ще – аптечний пункт, перший у селі. Нині місцевим доводиться їздити за ліками у Кривий Ріг.

«Мріємо переїхати до нового приміщення. І нам буде зручніше, і людям комфортніше. Хочеться працювати, коли в тебе все під рукою», – поділилася медсестра Наталія Черненко.

«Зараз за деякими послугами доводиться їздити у Кривий Ріг. Після відкриття нового приміщення амбулаторії все матимемо на місці. Це добре», – сказала мешканка села Червоне Юлія Піліпейко.

 Окреме крило будівлі відвели під житло для молодих фахівців. Дві двокімнатні квартири облаштували на 1-му поверсі та стільки ж трикімнатних – на 2-му.

«Плануємо оселити у нових квартирах молодих вчителів та медиків, які приїдуть працювати у село. Вони зможуть тут жити разом із родинами», – розповів заступник голови Глеюватської сільради Олексій Кривий. 

У Червоненській амбулаторії обслуговуються 1,5 тис мешканців Глеюватської громади.

Червоненська амбулаторія вперше матиме власне приміщення

Всередині будівлі облаштували великі кабінети,..

..осучаснили комунікації,..

..встановили нову пожежну сигналізацію

Зараз триває клінінг

Підрядники завершують зварювальні роботи на сходах

Будівлю опалюватиме нова котельня на пілетах

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux