Опубліковано 23 лютого 2022 року, 13:30

У профтехах Дніпропетровщини впроваджують оновлений навчальний курс для кухарів

У професійно-технічних закладах області, де готують майбутніх кухарів, оновили навчальний курс. Аби учні могли опанувати страви з реформованого шкільного меню. Відкрите практичне заняття за скоригованою програмою провели у Кам’янському центрі підготовки і перепідготовки робітничих кадрів. Про це під час виїзного брифінгу розповіла заступниця голови ДніпроОДА Ольга Горб. 

«Ініційована першою леді Оленою Зеленською реформа шкільного харчування виходить на новий рівень. Впроваджуємо у професійно-технічних училищах регіону доповнену навчальну програму для кухарів. Там і нові підходи до безпеки приготування їжі. А ще відпрацювання страв зі шкільного меню», – зазначила Ольга Горб. 

Вона додала, що серед закладів, які запровадили зміни – Кам’янський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів. Учні тут вже практикуються за новими стандартами.

Під час показового заняття кухарі-третьокурсники приготували яскраві, смачні, незвичні та корисні страви. Рецепти обрали з державного інтернет-порталу «ЗнаЇмо». 

Готували на сучасно обладнаній кухні-лабораторії.

Далі презентували свої кулінарні шедеври у навчальному кафе. Кожен намагався здивувати. 

Приготували різноманітні салати, крем-супи й італійський мінестроне, борщ, нагетси, ньокі, кебаби, шпундру, фалафель, різотто.

«Учні готували чітко за технологічними картками. Там детальний рецепт, покрокова технологія приготування, пропорції інгредієнтів», – розповіла старший майстер навчального закладу Наталія Дащенко.

«Наші учні охоче опановують нову програму й готують нове меню. Воно більш різноманітне, поживне. Там менше цукру та солі. Смаку додають спеції. Закінчивши наш заклад, кухарі зможуть піти працювати до шкіл, дитячих садочків. Будуть професійно підготовленими», – додала директорка закладу Ірина Донченко.  

Учениця третього курсу Анастасія Пілецька приготувала соковитий бургер та морквяний крем-суп. Каже, у кожну страву вклала душу.

«Люблю готувати, експериментувати. Це мене надихає. Бути кухарем – моя мрія. Старанно відпрацьовую професійні кулінарні навички аби бути професіоналом», – сказала Анастасія Пілецька.

 У Кам’янському центрі підготовки і перепідготовки робітничих кадрів – 500 учнів. В одному корпусі навчають кухарів та кондитерів, в іншому – перукарів і візажистів.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux