Опубліковано 07 серпня 2017 року, 09:30

У Покрові вперше за 30 років реконструювали головну площу та пішохідну вулицю – Валентин Резніченко
У Покрові Дніпропетровської області добігла кінця реконструкція площі ім.Сірка та пішохідної вулиці Центральна. Середмістя було неприглядним три десятиліття – нового вигляду набуло менше ніж за рік. Поштовх до кардинального осучаснення дала реформа з децентралізації влади, зауважив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Поліпшення умов життя мешканців кожного населеного пункту – одне із завдань Президента України Петра Порошенка. На Дніпропетровщині ремонтуємо дороги, реконструюємо школи, будуємо дитсадки, облаштовуємо зони відпочинку. Кардинальні зміни відбуваються в 40-тисячному Покрові. Тут вперше за 30 років реконструювали центральну площу та найдовшу в місті пішохідну вулицю», – зазначив Валентин Резніченко.

Площу Сірка та вулицю Центральна, які з’єднують стару й нову частини Покрова, городяни вважають серцем міста. Донедавна середмістя було похмурим та неприглядним – тепер перетворилося на справжню окрасу населеного пункту.

«Вулиця Центральна веде прямісінько до площі Сірка – разом вони утворюють архітектурний ансамбль міста. Сьогодні ми бачимо, як вони змінилися. Тепер тут комфортно відпочивати і молоді, і дітям, і людям похилого віку. Усе це завдяки команді Валентина Резніченка. Такий солідний об’єм місцевий бюджет ні за що б не потягнув самотужки», – розказав мер Покрова Олександр Шаповал.

Зараз під ногами городян замість старого асфальту – майже 40 тисяч квадратів нової тротуарної плитки.

«Це ж небо і земля. Вулиця була розбита та з ямами, а тепер – справжня краса. Ходити приємно», – зауважила мешканка Покрова Ірина Кулаковська.

Наразі пішохідну зону та площу освітлюють понад 80 ліхтарів з економлампами. Також тут встановили лави та урни, розбили трояндові квітники, запустили фонтан.

«Наше місто буквально на очах перетворюється на європейське. Головна площа була в жахливому стані – нині її не впізнати. Люди приходять сюди відпочивати залюбки, на вихідних вечорами влаштовують танці», – поділився місцевий мешканець Володимир Тищенко.

«Зелене світло» осучасненню Покрова дала реформа місцевого самоврядування.

«Ще кілька років тому Покров був схожий на пустку – сьогодні в ньому відбуваються незворотні зміни на краще. Це один з яскравих прикладів успішності децентралізації. Вважаємо, саме так влада на місцях повинна впроваджувати реформу в життя», – наголосив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.


Середмістя Покрова набуло нового вигляду.


Тут реконструювали центральну площу...


та найдовшу пішохідну вулицю.


«Поліпшення умов життя мешканців кожного населеного пункту – одне із завдань Президента України Петра Порошенка. На Дніпропетровщині ремонтуємо дороги, реконструюємо школи, будуємо дитсадки, облаштовуємо зони відпочинку. Кардинальні зміни відбуваються в 40-тисячному Покрові», – зазначив Валентин Резніченко.


«Усе це завдяки команді Валентина Резніченка. Такий солідний об’єм місцевий бюджет ні за що б не потягнув самотужки», – розказав Олександр Шаповал.


Уклали майже 40 тисяч квадратів тротуарної плитки...


розбили квітники...


встановили лави.


«Наше місто буквально на очах перетворюється на європейське. Головна площа була в жахливому стані – нині її не впізнати», – поділився Володимир Тищенко.


Тут комфортно відпочивати молоді...


дітям...


людям похилого віку.


«Ще кілька років тому Покров був схожий на пустку – сьогодні в ньому відбуваються незворотні зміни на краще. Це один з яскравих прикладів успішності децентралізації», – наголосив Юрій Голик.





Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux