Опубліковано 08 квітня 2020 року, 11:19

У Першотравенську посилили блокпости, дезінфікуватимуть вулиці та масово тестуватимуть на COVID-19 

Із 41 хворого на коронавірус в області, 21 – у Першотравенську. Аби зупинити розповсюдження хвороби, відсьогодні обмежили в’їзд до міста та виїзд з нього. Нині продовжують виявляти контактних осіб – їх масово тестуватимуть на COVID-19. Голова облдержадміністрації Олександр Бондаренко дав  команду виділити додаткові засоби захисту для міської лікарні.  Він розповів, яких ще заходів вживатимуть для стабілізації ситуації.  

«У Першотравенську маємо 21 випадок коронавірусу. Додатково перевіряємо всіх людей, які могли контактувати з тими, хто вже захворів. Сьогодні масово тестуватимемо їх на COVID-19, – розповів голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – Відсьогодні в’їзд до Першотравенська та виїзд з нього обмежено. Разом з Нацполіцією організували блокпости на межі міста. Там також чергують медпрацівники, які перевіряють температуру та самопочуття водіїв і пасажирів». 

Сьогодні вдень служба ДСНС почне тотальну дезінфекцію вулиць та під’їздів у місті, додав очільник області. Нині туди додатково завозять дезінфікуючі засоби.

«До Першотравенська вже виїхали директор департаменту охорони здоров’я ОДА Валерій Сердюк та головний державний санітарний лікар Дніпропетровської області Олександр Штепа.  Вони перевірять, наскільки коректно працюють мобільні медичні бригади, які збирають проби для аналізу на COVID-19. Проінспектують і госпітальну базу – Першотравенську міську лікарню. Довезуть засоби індивідуального захисту для лікарів», – сказав Олександр Бондаренко.

За його словами, сьогодні обласний департамент охорони здоров’я у координації з очільницею Першотравенська оберуть місце обсервації. Воно для людей з підозрою на коронавірус, які не можуть залишатися вдома, бо живуть не самі.

 «Ситуація під контролем. Маємо чіткий план дій, працюємо у тісній координації із головою міськради, всіма службами, зокрема, Нацполіцією та ДСНС, – наголосив Олександр Бондаренко. – Звертаюся до мешканців Першотравенська: залишайтеся вдома! Саме зараз самоізоляція відіграє ключову роль в боротьбі з коронавірусом». 

В Україні – 1668 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. 41 – на Дніпропетровщині, із них четверо одужали.



Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux