Опубліковано 30 грудня 2020 року, 17:18

У Нікопольському районі запустили рух новим мостом через річку Чортомлик – Валентин Резніченко

У Нікопольському районі запрацював міст через річку Чортомлик. Його звели практично «з нуля» на місці переправи, що обвалилася. Роботи виконали в рекордно короткі строки – всього за чотири місяці. Навесні, коли дозволить погода, на мосту та під’їздах до нього укладуть верхній шар асфальту. Сьогодні рух переправою запустили в тестовому режимі. А вже завтра її відкриють повністю. 

«Міст через річку Чортомлик – стратегічно важливий об’єкт. Він знаходиться на трасі національного значення Н-23, яка з’єднує Кропивницький та Запоріжжя. Навесні переправа обвалилася. Водії змушені були рухатися об’їзним шляхом. А це – крюк в майже 30 км. Потім звели тимчасовий понтонний міст, але в зимові морози його робота дуже ускладнюється, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Тепер проблему вирішено. Новий міст збудований за сучасними технологіями. Він розрахований на 9 тис машин щодоби».  

Координатор Національної програми відновлення мостів Андрій Івко наголосив: будівництво нової переправи тримав під контролем Президент України Володимир Зеленський.

Всі металоконструкції мосту вагою 850 тонн зібрали на березі. Потім гідравлічними домкратами за кілька днів насунули їх на нові опори. Такі роботи, виконані в короткі строки – унікальна для України практика. 

«Розуміли: проблема з мостом, що обвалився на національній трасі, потребує негайного вирішення. Оперативно взялися за проєкт нової переправи. Його втілили всього за чотири місяці. 120 будівельників працювали 24/7», – розповів начальник служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Дмитро Чумаченко.

Нова переправа – довжиною 160 метрів, має дві смуги. Погода не дозволила будівельникам укласти верхній шар асфальту. Його зроблять навесні. Знесуть і опори від старого мосту.

«Часто буваю на цій трасі. Коли міст обвалився, доводилося рухатися жахливою дорогою в об’їзд. Зараз переправу відновили. Міст – чудовий!», – поділився водій, мешканець Покрова Іван Дудка.

Старий міст обвалився через перевантажену фуру в травні 2020-го. Нова переправа міцна та здатна витримати будь-який автомобіль з нині існуючих у світі. Її звели за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

На Дніпропетровщині відкрили новий міст

Його звели практично «з нуля» у Нікопольському районі

Нова переправа – через річку Чортомлик,..

..довжиною 160 м

Міст збудували у рекордні строки..

..за сучасними технологіями

«Розуміли: проблема з мостом, що обвалився на національній трасі, потребує негайного вирішення. Оперативно взялися за проєкт нової переправи», – Дмитро Чумаченко

Міст звели за 4 місяці

120 будівельників працювали 24/7

Навесні знесуть опори від старого мосту

Замінять і тимчасове покриття:..

..на мосту та під’їздах укладуть верхній шар асфальту

Новий міст – на трасі національного значення, що з’єднує Кропивницький та Запоріжжя

«Міст – чудовий!», – Іван Дудка

Завдання відновити переправу поставив Президент України Володимир Зеленський

Радниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб зазначила: новозбудована переправа дуже важлива для Дніпропетровщини

Міст розрахований на 9 тис машин щодоби

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux