Опубліковано 02 грудня 2020 року, 14:36

У Нікопольському районі відновлюють зруйнований міст через річку Чортомлик

У селі Олексіївка Нікопольського району на місці старого зруйнованого мосту через річку Чортомлик зводять новий. Підрядники демонтували стару переправу, нині у розпалі монтаж нової. Хід робіт проінспектував голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко. 

«Цей міст – важлива інфраструктурна розв’язка для людей, які  їздять у Марганець, Нікополь, Запоріжжя, Кривий Ріг. Адже він – частина траси Н-23. Після того, як основна переправа обвалилася, поруч облаштували тимчасовий понтонний міст. Паралельно розпочали підготовчі роботи із її відновлення. Видно, що будівельники працюють активно. На майданчику у середньому – близько сотні людей та зо три десятки техніки. Зокрема, плавучі та мобільні крани».

150-метровий міст складається із чотирьох основних опор – двох берегових і двох проміжних. Останні вже завершені на 90%. Одна із берегових забивних паль готова повністю, наразі працюють над монтажем іншої. Загалом змонтували половину всіх металоконструкцій – майже 400 тонн. Далі кластимуть плити.

Проїзна частина буде зі спеціального асфальтобетону, який має водонепроникні властивості, покриття тротуарів зроблять неслизьким. Також подбають про освітлення та систему водовідведення. Смуг для транспорту передбачили дві – по одній в кожному напрямку.

«Реконструкцію мосту через річку Чортомлик проводимо капітальну. Фактично будуємо нову переправу. Бригади працюють цілодобово, аби швидше закінчити та відкрити рух мостом, – запевнив керівник проєкту реконструкції Віталій Шпилька. – Постійно відбувається контроль якості зварювальних і болтових з’єднань. Перевіряють, зокрема, фахівці інституту ім. Патона. Будуємо за сучасними мостобудівними технологіями».  

Загальна вартість оновлення – майже 500 млн грн.

Залізний міст у Нікопольському районі знаходиться на балансі Служби автомобільних доріг. Він обвалився 20 травня через фуру, вантаж якої у декілька разів перевищував норму.

З 5 по 30 грудня рух тимчасовим понтонним мостом через річку Чортомлик призупинять. Це необхідно для будівництва нової переправи. Транспорт пустять об’їзними автошляхами.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux