Опубліковано 29 грудня 2020 року, 14:25

У Нікополі відкрили сучасну дитячу лікарню – Валентин Резніченко 

Яскрава та сучасна дитяча лікарня на проспекті Трубників у Нікополі готова приймати перших маленьких пацієнтів. Під медзаклад обласним та державним коштом реконструювали колишню амбулаторію. Вийшов єдиний комплекс із стаціонаром та консультативно-діагностичним відділенням. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Мешканці Нікополя десятки років мріяли про окрему дитячу лікарню. Батькам доводилося ходити з малечею по різним корпусам та відділенням, розкиданим ледь не по всьому місту. Реконструкцію провели, аби вирішити цю проблему.  Будівлю старої поліклініки перебудували майже наново. Після демонтажу залишалися одні стіни, та й ті додатково укріплювали. Відсьогодні оновлений медзаклад відкриває свої двері для маленьких нікопольчан та пацієнтів з району. В реконструйованому корпусі – кваліфіковані фахівці, затишні палати, новітнє обладнання», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

На першому поверсі лікарні – консультативно-діагностичне відділення із власною лабораторією. А ще централізоване стерилізаційне відділення. За зміну тут зможуть прийняти понад 200 пацієнтів. Поверхом вище – стаціонар на 30 ліжок та палата інтенсивної терапії. Третій поверх – адміністративний. Там актова зала і кімната телемедицини. 

«Тепер вся педіатрія – на одній території. Тут набагато зручніше буде обстежуватися та лікуватися. Здоров’ям дітей опікуватимуться досвідчені спеціалісти. Зокрема, кардіологи, невропатологи, отоларингологи, ендокринологи, офтальмологи, інфекціоністи, хірурги, травматологи, алергологи. Зможемо у лікарні проводити операції «одного дня». Після них маленькі пацієнти відпочиватимуть у комфортному стаціонарі», – розповіла медична директорка лікарні Олена Полякова.

На шляху до одужання дітлахам допомагатимуть казкові та «мультяшні» герої на шпалерах. Різнокольорові кульки, слоненята, машинки, літачки, кораблики та дракони «поселилися» майже на усіх стінах.

У палатах домашня атмосфера та усі необхідні зручності – санвузол з душовою, бойлер, яскраві кахлі. Поряд із найменшими зможуть перебувати батьки.

Комфортний мікроклімат забезпечує потужна система вентиляції та кондиціонування, безпеку – пожежна сигналізація. З третього поверху проклали додатковий шлях евакуації. Перила на сходах мають антибактеріальне покриття.

Врахували й потреби людей з інвалідністю. Для них встановили підйомник, скрізь зробили позначки штифтом Брайля, поклали тактильну плитку. На вході в лікарню – пандус з системою відтавання льоду. Така ж система на даху і в водостоках, тому взимку бурульок на будівлі не буде.

«Моя старша донька має рідкісне захворювання та інвалідність. Раніше доводилося постійно бігати й шукати, де зробити рентген, пройти обстеження, отримати консультацію. Зараз я щаслива, бо знаю, куди йти. Ця лікарня – можливість для нас з дитиною відчувати стабільне завтра та впевненість за її здоров'я. Медзаклад світлий і просторий, а найголовніше – доступний для людей з інвалідністю», – сказала мешканка Нікополя, мама двох доньок Поліна Заїкіна.

Техніку, меблі, іграшки, великий набір медичного обладнання для поліклініки, лабораторії та стаціонару придбали місцевим коштом. У кожну палату закупили функціональні ліжка, тумби, шафи, телевізори, холодильники, римські штори з веселим візерунком.

Державний фонд регіонального розвитку виділив кошти на цифровий рентген-апарат. Його вже встановили та налаштували.

«У 2018 році завершили оновлення Центру матері та дитини ім. Руднєва у Дніпрі. Нині клініка – одна з найкращих в Україні. Вважаємо, що сучасні медичні комплекси мають бути не тільки в обласному центрі, а й в інших містах та районах. Тапер такий є і у Нікополі», – сказала радниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб. 

Територію поряд з будівлею перетворили на справжній міні-парк. Виклали з тротуарної плитки доріжки, провели освітлення, встановили лавки, посадили декоративні кущі та дерева, постелили рулонний газон. Прикрасить лікарняні будні встановлений на подвір’ї дитячий майданчик з гойдалками і каруселями.

Медичну інфраструктуру у регіоні розвивають і за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Зокрема, на Дніпропетровщині вже реконструюють 13 приймальних відділень в опорних лікарнях.

У Нікополі урочисто відкрили дитячу лікарню

Сучасний медзаклад – на проспекті Трубників, 47

Колишню амбулаторію реконструювали обласним та державним коштом

Про окрему дитячу лікарню мешканці Нікополя мріяли багато років

Лікарня готова приймати маленьких пацієнтів

«Вважаємо, що сучасні медичні комплекси мають бути не тільки в обласному центрі, а й в інших містах та районах. Тапер такий є і у Нікополі», – радниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб

Усередині – стаціонар та консультативно-діагностичне відділення

Усе – для дитячого комфорту

Будівлю перебудували майже наново

Місцевим коштом придбали техніку, меблі, медичне обладнання

«Тепер вся педіатрія – на одній території. Тут набагато зручніше буде обстежуватися та лікуватися. Здоров’ям дітей опікуватимуться досвідчені спеціалісти», – медична директорка лікарні Олена Полякова

На першому поверсі є власна лабораторія …

…з новітнім обладнанням

Зона відпочинку

В усіх кімнатах – стильний ремонт

«Ця лікарня – можливість для нас з дитиною відчувати стабільне завтра та впевненість за її здоров'я. Медзаклад світлий і просторий, а найголовніше – доступний для людей з інвалідністю», – мама двох доньок Поліна Заїкіна

На другому поверсі – стаціонар

Він розрахований на 30 ліжок

Затишна та приємна атмосфера

Є палата інтенсивної терапії

Батьки зможуть бути поряд із дітьми

У палатах – необхідне обладнання…

…та зручності

Усе – для швидкого одужання

Старі приміщення не впізнати

А на стінах – казкові герої

Окрема кімната – для зустрічей дітлахів із батьками

Із яскравими меблями та іграшками

Затишна їдальня

Маленькими пацієнтами будуть опікуватися найкращі фахівці

Тепер обстежуватись та лікуватися буде набагато зручніше

Врахували й потреби людей з інвалідністю

«У штаті є усі необхідні спеціалісти – кардіологи й невропатологи, отоларингологи та травматологи, ендокринологи, офтальмологи, алергологи. Плануємо проводити й операції «одного дня», – директор Нікопольської міської дитячої лікарні В’ячеслав Мальгін

У лікарні обслуговуватимуть маленьких мешканців з усього району

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux