Опубліковано 28 січня 2022 року, 10:30

У Марганці триває модернізація спортивної школи з басейном

 У Марганці капітально ремонтують дитячу спортшколу №2. Там на часі – внутрішнє оздоблення. Підрядники замінюють комунікації, шпаклюють стіни. Епіцентр робіт – у залі басейну. Його оснастять потужною вентиляцією, сучасними системами очищення та підігріву води. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Створюємо умови для занять спортом у містах та селах. Оновлюємо міські стадіони та шкільні майданчики, – зазначив Валентин Резніченко. – В області багато охочих займатися плаванням. Нині будуємо «з нуля» басейн у Кривому Розі, ще два капітально ремонтуємо – у Дніпровському та Марганці».

Марганецькій ДЮСШ №2 – 45 років. Дотепер її жодного разу не оновлювали. Головна «родзинка» закладу – 25-метровий плавальний басейн, єдиний у місті. До початку ремонту там тренувалися і вихованці спортшколи, і оздоровлювалися містяни.

«Наш басейн давно «просився» на ремонт. Дуже раді, що його нарешті осучаснюють. Із задоволенням продовжу ходити у групу здоров’я після відкриття», – поділилася пенсіонерка Наталія Когут.

Будівлю спортшколи осучаснюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Дуже вдячні Президентові Володимиру Зеленському за таку потужну програму. Роботи просуваються швидко, хлопці працюють злагоджено. Душа радіє», – розповів марганецький міський голова Геннадій Боровик.

Зараз у розпалі – внутрішні роботи. Підрядники монтують нову електрику, вентиляцію. Ремонтують стелю над чашею басейну, оздоблюють стіни.

«Нова вентиляційна система буде і підігрівати повітря, і регулювати його вологість. Влітку – кондиціювати. Встановимо і сучасні фільтри очищення, з ультрафіолетовим випромінюванням – для обеззаражування. У воді буде менше «хімії», – сказав директор підрядної організації Андрій Стрілець.

І додав: для підігріву води встановлять два теплові насоси. Раніше в басейні займалися лише в опалювальний сезон. Після ремонту можна буде цілий рік.

«Важко очікувати від дітей високих досягнень у плаванні, коли тренування проходять лише півроку. Тепер вони не перериватимуть заняття у басейні. А це дозволить значно збільшити майстерність, що сприятиме гарним результатам на змаганнях», – розповіла тренерка Галина Щербакова.

Згодом відреставрують вишку для стрибків у воду. Вона буде із сучасними зручними поручнями та спеціальною плиткою, аби не підсковзнутися. Встановлять і електронне табло.

Приведуть до ладу тренерські та гімнастичну залу. Згодом термомодернізують покрівлю та фасад, замінять вікна.

Будівлю зроблять зручною для людей з інвалідністю. Ґанок облаштують пандусом. На 2-й поверх можна буде піднятися ліфтом. Чашу басейну оснастять підйомником.

«Ми з сестрою більше 10 років займаємося плаванням. Дуже полюбляємо цей спорт. Після ремонту тут буде все нове, сучасне. Це наче свіжий ковток повітря перед гарним стартом», – поділився мешканець Марганця Сергій Цикунков.

Нині у Марганецькій ДЮСШ №2 – понад 300 вихованців.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux