Опубліковано 28 жовтня 2021 року, 14:30

У Кривому Розі стартував капремонт найбільшого дитсадка Центрально-Міського району

У Кривому Розі стартував капремонт дитсадка №201 «Ромашка» – найбільшого в Центрально-Міському районі. Підрядники замінять все – від комунікацій до внутрішнього оздоблення. Яскравий та енергоощадний заклад прийме 210 малюків. Про це повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

«Створюємо в регіоні сучасні умови для виховання малюків. Працюємо за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Цьогоріч відкрили зведений «з нуля» дитсадок у Покрові. Нині ремонтники приводять до ладу заклади у Чкаловому та Павлопіллі. Стартували масштабні роботи і у Кривому Розі», – зазначив Володимир Орлов.

Криворізький дитсадок №201 звели понад 40 років тому. Він – на «червоній лінії» мікрорайону «Карачуни».

«Радий, що цей садочок потрапив до президентської програми. Це перші такі глобальні зміни у закладі. Оновимо все – і будівлю, і подвір’я», – сказав народний депутат України Юрій Корявченков.

У закладі – 8 корпусів, поєднаних переходами.

«Раніше були лише часткові ремонти. А деякі приміщення і досі закриті, бо ними неможливо користуватися. Через це працюють лише 10 груп замість 13-ти», – розповіла директорка дитсадка Наталія Штурко.

У проєктантів щодо оновлення дитсадка – грандіозні плани. Утеплити покрівлю та фасад. Ґанки корпусів прикрасити різнокольоровими верандами.

Всередині приведуть до ладу групи, актову та спортивну зали. Замінять комунікації. Опалення стане енергоощадним – завдяки новим батареям із високою тепловіддачею.

«Усі приміщення оснастимо приточною вентиляцією. У групах та залах завжди буде чисте свіже повітря, – розповів проєктувальник Павло Мацюк. – Для посилення протипожежної безпеки на евакуаційних виходах встановимо спеціальні вікна, стійкі до вогню».

Серед запроєктованих новинок  сенсорна кімната – для активних ігор та релаксу.  ЇЇ поділять на дві зони. Світлу – з «дощем» із діодних лампочок, м’яким «басейном» із пластикових кульок, різнокольоровими пуфами. Та темну, в якій будуть опущені ролети. Там установлять проєктор, за допомогою якого стіни і стелю підсвічуватимуть зірочками та різними фігурками.

«Маємо декілька інклюзивних груп. Із дітками працюють психолог, дефектолог, логопед. У сенсорній кімнаті малечі легше буде налаштовуватися на спілкування», – підкреслила методистка дитсадка Наталія Ейчес.

«Чудово, що у нас розпочався такий ремонт. В мікрорайоні «закипить» життя. Малі будуть займатися в сучасному яскравому дитсадку», – поділилася місцева жителька, мати двох дітей Катерина Акульонок. 

Нині у криворізькому дитсадку №201 «Ромашка» – 168 вихованців. Тимчасово заклад переїхав до будівлі однієї зі шкіл міста. Після капремонту зможе набрати до 210 малюків.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux