Опубліковано 08 липня 2020 року, 11:40

У Кривому Розі планують провести масштабну реконструкцію спорткомплексу «Металург»

Спорткомплекс «Металург» у Кривому Розі має шанс отримати друге життя. У планах обласної влади – модернізувати стадіон та будівлю. Наразі готують проєкт масштабної реконструкції головного спортивного осередка Кривого Рогу. Про це стало відомо під час наради у Дніпропетровській ОДА, яку провів очільник області Олександр Бондаренко.

«Оновлюємо інфраструктуру регіону і за Президентською програмою «Велике будівництво», і за обласною – «Будівництво 100+». Розвиток спорту в області – у наших пріоритетах, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – Криворізький спортивний комплекс «Металург» здобув добру славу. Проте давно потребував оновлення. Тому запустили проєктування модернізації будівлі та стадіону. Працьовиті мешканці Кривого Рогу та місцеві дітлахи заслуговують на гідні умови для занять фізкультурою і спортом».

Багатофункціональний стадіон «Металург» – головна спортивна пам’ятка Кривого Рогу. Його збудували півстоліття тому. На легендарній арені у різні роки проходили матчі за участю зірок світового футболу, ігри команд національної вищої ліги. На території спорткомплексу розмістилися й місцева ДЮСШ, й безліч секцій із різних видів спорту.

«Стадіон «Металург» – це і історія перемог місцевого футбольного клубу «Кривбас», і особиста гордість криворожан, – підкреслив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко. – Повна реконструкція спорткомплексу, сподіваюся, сприятиме поверненню легендарного клубу на футбольну арену країни. Та не можна її проведення «вішати» лише на область. До доброї справи мають підключитися і держава, і місцева влада».

«Після завершення проєктування розгорнемо роботу із залучення додаткового фінансування. Плануємо його провести на умовах державно-приватного партнерства, із залученням місцевих великих бізнес-компаній», – сказав Олександр Бондаренко.

Виділенню державної субвенції на реконструкцію спорткомплексу «Металург»  всіляко сприятимуть народні депутати від Кривого Рогу – Юрій Корявченков, Олена Криворучкіна та Володимир Захарченко.

Остаточну суму коштів, необхідну для проведення масштабної реконструкції, оголосять після завершення роботи над проєктом.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux