Опубліковано 26 листопада 2021 року, 10:30

У Кривому Розі капітально ремонтують школу №4

У Кривому Розі модернізують спеціалізовану школу №4 з поглибленим вивченням іноземних мов. Замінять усі комунікації, осучаснять класи, їдальню, спортивну залу. А ще – оновлять фасад та приведуть до ладу територію. Нині у розпалі – демонтаж, повідомила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.

«Діти – наше майбутнє. Прагнемо, щоб вони навчалися у затишних і теплих, яскравих та сучасних школах,  сказала заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб. – Оновлюємо навчальні заклади у різних куточках Дніпропетровщини. Зокрема, модернізуємо криворізьку спеціалізовану школу №4».

Навчальний заклад осучаснюють для понад 800 учнів. Капітальний ремонт – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Такого масштабного ремонту у закладі не було жодного разу. Після завершення робіт школа стане сучасною. Навіть краще, ніж зараз бачимо на картинках проєкту»,  зазначив народний депутат України Юрій Корявченков.

Комплексного ремонту півстолітня будівля школи не бачила від самого відкриття. Вчителі згадують – намагалися підтримувати порядок власними силами. 

«Я думаю, після ремонту це буде школа майбутнього. Світла та дуже гарна.  Вона відповідатиме усім сучасним вимогам», – розповіла заступниця директора школи №4 Олена Середа.

Школу відремонтують з урахуванням енергозберігаючих технологій. Замінять покрівлю, усі вікна та двері, зроблять вентильований фасад. Прокладуть і нові мережі – систему водовідведення та каналізацію, опалення, вентиляцію, електрику.

А ще – зроблять акцент на безбар’єрності. Аби заклад був доступним для дітей з інвалідністю облаштують пандуси, вказівники шрифтом Брайля, тактильну плитку.

«Нині проводимо демонтажні роботи на усіх трьох поверхах будівлі. Старими залишаться тільки несучі стіни та плити перекриття. Замінимо усі комунікації та внутрішнє оздоблення. Оновлення буде комплексне – і ззовні,  і всередині»,  сказав підрядник Дмитро Чумаченко.

Далі візьмуться і за внутрішнє оздоблення. Приведуть до ладу класи. А ще, відремонтують актову та спортивну залу. Повністю оновлять харчоблок та їдальню – там впроваджуватимуть реформу Олени Зеленської з оновлення системи шкільного харчування.

На території навколо школи укладуть тротуарну плитку.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux