Опубліковано 06 квітня 2020 року, 12:52

У Кривому Розі капітально ремонтують одну з головних автомагістралей

У Кривому Розі – капремонт однієї з найважливіших магістралей міста. Осучаснюють проспект 200-річчя Кривого Рогу. Загальна вартість проєкту – понад 200 млн грн. Восьмисмугову дорогу приводять до ладу вперше в історії. Із ходом робіт ознайомився голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

«Капітально ремонтуємо та будуємо дороги в різних куточках області.  Загалом виділили на це з обласного бюджету 960 млн грн. Робимо все, аби мешканці Дніпропетровщини пересувалися якісними дорогами та зручними тротуарами. Наразі у розпалі – осучаснення одного з найбільших проспектів Кривого Рогу, перше в історії», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Проспект 200-річчя Кривого Рогу побудували у 70-х. Відтоді – жодного капремонту, лише ями «латали». Минулого року привели до ладу частину дороги. Зараз осучаснюють решту. Кошти на капремонт виділили з обласного бюджету та державного дорожнього фонду. Прокладку інженерних мереж та нових тролейбусних ліній взяла на себе міська влада.

«Це буде сучасна магістраль. Замість люків на проїжджій частині зараз встановлюємо водовідвідні лотки. Посередині дороги зводимо розділовий бордюр. Згодом облаштуємо велодоріжки. Приведемо до ладу і тротуари. А ще плануємо установити сучасне освітлення», – сказав головний інженер підрядної організації Олег Бекаревич.

Наразі ремонтники бетонують водостоки, облаштовують дощову каналізацію. На тротуарах встановлюють нові бордюри.

Рух транспорту не перекривали, адже проспект – одна з головних артерій міста, що з’єднує декілька районів.

«Ця дорога давно потребувала ремонту. І тротуари були вщент розбиті. Ввечері взагалі неможливо було ходити, особливо людям похилого віку. Запросто можна було спіткнутися і впасти, – поділилася місцева Ельвіра Новікова. – Мешканці нашого району дуже задоволені ремонтом. Приємно, що влада постійно контролює хід робіт. І дорожники молодці – працюють, наче бджілки».

Загалом ремонтники оновлять 1,1 км проспекту. Ширина 8-смугової проїжджої частини – 33 м. Нове асфальтове покриття буде тришаровим, завтовшки 25 см.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux