Опубліковано 20 травня 2021 року, 09:15

У кожній області з'являться багатофункціональні комплекси для олімпійських видів спорту – Кирило Тимошенко

У кожній області України до 2024 року з'явиться багатофункціональний спортивний об'єкт, де можна буде проводити всеукраїнські та міжнародні змагання з не менше ніж п'яти олімпійських видів спорту. Спорткомплекси будуються у рамках проекту президента Володимира Зеленського «25 спортивних магнітів», розповів в інтерв'ю журналу «Mintrans» заступник голови Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

«Ідея в тому, щоб у кожній області з'явився суперсучасний багатофункціональний спортивний об'єкт, який можна використовувати для потреб усієї країни. «25 магнітів» планується побудувати за чотири роки. Роботи стартували торік, і у нас вже є перші, дуже хороші, результати», - сказав він.

Серед завершених об'єктів є, наприклад, спорткомплекс «Олімпійські резерви» в Дніпрі: крита 6-поверхова арена, побудована «з нуля» для олімпійських видів спорту.

У Краматорську недавно відкрилася Льодова арена. Сучасний спортивний магніт вже отримала Вінниця - там завершилася реконструкція спорткомплексу «Здоров'я», де різними видами спорту одночасно зможуть займатися близько 100 осіб. Також даний об'єкт стане тренувальною базою для паралімпійців, розповів Тимошенко.

У Чернігові вперше за 40 років відремонтували стадіон «Юність». Тепер там в комфортних умовах можна проводити міські, обласні, всеукраїнські та міжнародні змагання з чоловічого та жіночого футболу, легкої атлетики.

«Це тільки частина вже зданих об'єктів. При їхньому відборі на стадії проєкту акцент робився на те, щоб «спортивні магніти» були багатофункціональними, щоб там різні люди займалися різними видами спорту. Невеликий виняток - водна арена міжнародного класу, яку будують в Тернополі. Вперше в Україні з'явиться подібний спортивний об'єкт. Тернопільський центр веслування і водних видів спорту зможе приймати Чемпіонати Європи та світу», - зазначив заступник голови ОП.

За його словами, Президент Зеленський особисто цікавиться ходом робіт на спортивних об'єктах, запитуючи про їх стан у глав облдержадміністрацій і оглядаючи їх в ході поїздок.

«Президент указав напрям, дав поштовх - і в регіонах одразу все заворушилося. Що більше людей отримують можливість якісно займатися спортом, то здоровіша нація, то менше навантаження на медичну галузь», - наголосив Тимошенко.

Як раніше заявив Кирило Тимошенко, в рамках програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» у 2021 році також планується побудувати і оновити 80 стадіонів і 29 басейнів.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux