Опубліковано 25 лютого 2020 року, 17:36

У Кам’янському розпочали будівництво затишної домівки для дітей-сиріт

На Дніпропетровщині стартувало будівництво ще одного малого групового будиночка. Затишну оселю для сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування почали зводити у Камянському. Проєкт втілюють державним та обласним коштом, розповіла заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ірина Грицай. 

«Малі групові будиночки, які будуються в області, набагато комфортніші та затишніші за інтернати. Діти в них почуватимуться як удома. Кожен вихованець матиме особистий простір, – зазначила Ірина Грицай. – Поряд будуть вихователі. Вони допомагатимуть дітлахам опанувати звичайні побутові навички. Навчатимуть і малечу, і старших прибирати за собою, готувати їжу, прати та виконувати іншу домашню роботу. Діти відвідуватимуть школу, гуртки».

Одноповерховий будиночок зводять «з нуля». Все – за сучасними енергозберігаючими технологіями. Будівля матиме 5 спалень, у кожній мешкатиме по двоє дітей. Запланована простора вітальня з їдальнею, ігрова кімната, декілька санвузлів, пральня з гардеробною. Окремо – кімната та кабінет вихователів.

Опалення забезпечуватиме електричний котел. Водопостачання буде централізоване.

«Ми вже розпочали облаштування котловану. У найближчий час заливатимемо фундамент. Далі за планом – монтаж металоконструкцій, – розповів керівник проєкту Вадим Дмух. – Загальна площа будівлі – майже 400 квадратних метрів. Будинок буде сучасним. Утеплений фасад, енергозберігаючі вікна».

На подвір’ї облаштують ігровий майданчик із гойдалками та каруселями. Там буде гумове нетравматичне покриття. Тротуарні доріжки викладуть плиткою.

У Кам’янському провели виїзну нараду

 Розпочали будівництво затишної домівки для дітей-сиріт

Вже вирили котлован під фундамент

«Діти почуватимуться у цих затишних будинках як удома», – зазначила заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ірина Грицай

 Одноповерховий сучасний будиночок зводять «з нуля»

 Будівля розрахована на десять дітей

 Завершити будівництво обіцяють цьогоріч

На подвір’ї облаштують ігровий майданчик із гойдалками та каруселями

«Загальна площа будівлі – майже 400 квадратних метрів. Будинок буде сучасним. Утеплений фасад, енергозберігаючі вікна», – розповів підрядник будівництва Вадим Дмух

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux