Опубліковано 18 березня 2025 року, 15:00

У Кам’янському відкрили оновлений навчально-практичний центр «Майстерня Смаків» 
Представники профільного міністерства і департаменту ОВА на кухні нового кулінарного хабу

В одному з профтехів Кам’янського після оновлення відкрили сучасний навчально-практичний центр «Майстерня Смаків». Там опановуватимуть професії кухаря, кондитера, майстра ресторанного обслуговування. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

Учениця навчально-практичного центру презентувала страви

Урочисте відкриття відвідали заступник Міністра освіти і науки України Дмитро Завгородній, керівники навчальних закладів, роботодавці. Для присутніх провели майстер-класи з приготування страв шкільного харчування. У сучасному навчальному ресторані гості їх продегустували.

Заступник Міністра освіти і науки Дмитро Завгородній під час відкриття навчально-практичного центру

«Сучасна професійна освіта – це про якість, практичні навички та реальні кар’єрні можливості. Відкриття нової майстерні у Кам’янському – це ще один крок до того, щоб майбутні кухарі, кондитери та майстри ресторанного обслуговування навчалися в умовах, наближених до реального виробництва. Гастрономічна сфера динамічно розвивається, і ці спеціалісти стануть її рушійною силою – зберігатимуть традиції, створюватимуть нові смаки та працюватимуть у найкращих закладах країни», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Дмитро Завгородній.

Учениця на кулінарному практичному занятті

Кулінарний хаб оснастили інноваційним професійним обладнанням. Зокрема, пароконвекційними печами, індукційною плитою, електричною пекарською шафою, мультифункціональною тепловою кулінарною системою. А ще є електричні гриль, сковорода, овочерізки, міксер, м’ясорубка, тістоміс і тісторозкаточні машини.

Спільне фото учасників урочистого відкриття кулінарного хабу

«Модернізація центру дозволить розширити можливості щодо підготовки кухарів закладів освіти, майстрів виробничого навчання. Навіть до оновлення там проводились курси за різним кулінарними напрямами. Зокрема, й з підвищення кваліфікації працівників їдалень. Загалом протягом 2024-2025 років навчання вже пройшли понад півтисячі людей», – наголосила начальниця управління департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОВА Любов Кравченко. 

 Учениця за приготуванням страви

Вона додала, що на базі профтеху акредитований перший в Україні кваліфікаційний центр з професії «Кухар закладу освіти». Там можна підтвердити уміння й отримати відповідний сертифікат.

Страви, приготовані у кулінарному хабі

Модернізація навчально-практичного центру – частина реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Страви, приготовані у кулінарному хабі

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux