Опубліковано 14 серпня 2020 року, 17:10

У Дніпропетровській ОДА презентували видання про пам’ятки Солонянського району

На Дніпропетровщині побачила світ збірка «Пам’ятки історії та культури Солонянського району». У книзі – інформація про кілька сотень місцевих курганів, старовинних будівель, храмів, монументів та меморіальних знаків. Видання презентували в облдержадміністрації.

 «Нині на Дніпропетровщині відомі майже 12 тис об’єктів культурної спадщини. Це пам’ятки історії та археології, архітектури, містобудування та монументального мистецтва. Впорядковувати інформацію про кожен з цих об’єктів вкрай важливо, адже саме в них збережена історія нашого краю»,  сказала заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації  Ірина Грицай.

«Пам’ятки історії та культури Солонянського району» – вже шосте видання з серії публікацій про визначні об’єкти області. Черговий том підготував Дніпропетровський обласний центр з охорони історико-культурних цінностей за підтримки облдержадміністрації.

«Солонянський район надзвичайно багатий на цікаві історичні та культурні обєкти. Наприклад, у Микільському-на-Дніпрі зберігся унікальний кромлех – свого роду аналог Стоунхенджу. Особисто для мене було відкриттям дізнатися про деякі пам’ятки нашого краю. Треба популяризувати та доносити до людей інформацію про такі місця, адже чимало з них дуже цікаві з туристичної точки зору»,  зазначив голова Солонянської райдержадміністрації Василь Концевий.

Збирали та опрацьовували інформацію про пам’ятки регіону історики, археологи, архітектори та мистецтвознавці. У книзі є історичні та археологічні нариси, а також  перелік усіх пам’яток району з короткою інформацією про кожну.

«Подібне видання повинна мати кожна область. Завдяки таким збіркам інформація про місцеві пам’ятки стає більш доступною для широкого загалу. Книга стане у нагоді журналістам, дослідникам, краєзнавцям,   розповів начальник південно-східного відділу Інституту національної пам’яті  Ігор Кочергін.Це серйозна база і для фіксації пам’яток області, і для наукової роботи».

Раніше вже побачили світ книги, присвячені пам’яткам Марганця, Нікополя, Апостолівського Нікопольського і Томаківського районів.  

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux