Опубліковано 20 грудня 2019 року, 14:23

У Дніпропетровській ОДА працюють над проєктом із підключення до мереж газопостачання будинку для молодих родин у Дослідному 

Майже пять років – без світла, води та газу. Мешканці селища Дослідне, що на Дніпропетровщині, досі не змогли вїхати у власні оселі. Усе – через проблеми з інженерними комунікаціями. Допомогти вирішити ситуацію взялася Дніпропетровська облдержадміністрація. Нині вже розробляють проєкт із підведення газопостачання до будинку, повідомили у департаменті житлово-комунального господарства Дніпропетровської облдержадміністрації.

5-поверховий будинок на 45 квартир звели у селищі Дослідному п’ять років тому. Майже усі квартири придбали молоді родини за державною програмою пільгового молодіжного кредитування. Втім – у довгоочікуване житло жодна з них так і не в’їхала.

«Будинок ввели в експлуатацію ще на початку 2015 року. Але жодні комунікації навіть не були підведені. Через відсутність світла, води та газу люди не змогли в'їхати до власних квартир. Вже кілька років вони змушені жити в орендованих оселях, ще й виплачувати кредити за це житло, розповів голова ОСББ Євген Баранов.  На початку 2019 року Дніпропетровська облдержадміністрація посприяла у вирішенні питання по підключенню будинку до мереж водо- та електропостачання. Але газу, а відповідно й тепла, так і не має. У таких умовах люди навіть не можуть розпочати ремонти у квартирах».

Тим часом з роками будинок почав руйнуватися. Стіни пішли тріщинами, а покрівля стала протікати. У незаселених квартирах від вологості з’явилась пліснява. Із проханням вжити заходів власники житла звернулися до Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Проблема із цим будинком гостро стоїть вже багато років. Наразі докладаємо усіх зусиль, аби у найкоротші строки її вирішити. Наразі плідно співпрацюємо з Дніпрогазом та розробляємо проєкт із підключення будинку до мереж газопостачання. Прагнемо, аби якнайшвидше люди змогли заселитися»,  зазначив директор департаменту ЖКГ Дніпропетровської ОДА Андрій Коломоєць.

Будинок у Дослідному звели за програмою Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

П’ять років тому у Дослідному звели будинок за програмою доступного житла

Майже усі 45 квартир придбали у кредит молоді родини

Але в омріяне житло вони так і не в’їхали

«Будинок ввели в експлуатацію ще на початку 2015 року. Але жодні комунікації навіть не були підведені. Через відсутність світла, води та газу люди не змогли в'їхати до власних квартир», - голова ОСББ Євген Баранов

Усе – через проблеми з інженерними комунікаціями

У незаселених квартирах з’явилася пліснява

Будинок пішов тріщинами

 Власники квартир звернулися до Дніпропетровської ОДА

«Проблема із цим будинком гостро стоїть вже багато років. Наразі докладаємо усіх зусиль, аби у найкоротші строки її вирішити. Наразі плідно співпрацюємо з Дніпрогазом», - директор департаменту ЖКГ Дніпропетровської ОДА Андрій Коломоєць

Нині вживають заходів, аби підключити будинок до мереж газопостачання

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux