Опубліковано 13 березня 2020 року, 14:39

У Дніпропетровській ОДА підприємцям розповіли, як долучитися до держпрограми «Доступні кредити 5-7-9%»

Як отримати позику на розвиток власної справи  за низькою відсотковою ставкою? Про це говорили на навчальному семінарі: «Як підготувати бізнес-план для участі у Державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%». Покрокова інструкція». У Дніпропетровській ОДА зібралися підприємці, які нещодавно започаткували свій бізнес або мають ідею цікавого стартапу. Спочатку учасникам презентували держпрограму. Другу частину присвятили тренінгу з бізнес планування. 

«В ОДА регулярно проводяться тренінги, семінари з розвитку малого та середнього бізнесу, – зазначила начальниця відділу департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Алла Кефель.  – Наша мета – допомогти людям розвивати власну справу. Майже півтисячі підприємців області вже скористалися можливістю, яку надала держава. Вони долучилися до програми доступних кредитів».

На реалізацію проєкту з держбюджету виділили 2 млрд грн. Левова частка піде на компенсування кредитних ставок. Ще 500 млн грн – гарантійний фонд.

5% – базова ставка для підприємств, оборот яких складає до 25 млн грн на рік. Вони мають створити два нові робочі місця.

7% – оборот повинен бути до 25 млн грн на рік, але не потрібно створювати робочі місця.

9% – оборот від 25 до 50 млн грн на рік.

«Найперше ми хочемо навчити підприємців, які ще не мають року діяльності, як отримати позику, – розповів керівник Офісу розвитку малого та середнього підприємництва Олександр Бабій. – Обов’язково потрібно подати бізнес-план. Важливо його правильно оформити. Далі бізнесмену залишається звернутися до будь-якого банку, який бере учать у державній програмі. Нині таких банків сім. Ще одинадцять хочуть долучитися до проєкту».

Голова Асоціації фермерів Павлоградського району Олександр Щербина на семінар завітав дізнатися про тонкощі бізнес планування. Він займається виробництвом молочної продукції. Каже, отримати кредити з адекватною відсотковою ставкою – найголовніше для успішного підприємця.

«Я маю підприємство, яке займається переробкою молока. Випускаємо масло, різноманітні запіканки, йогурти, навіть морозиво, – розповів Олександр Щербина. – Зараз ми ведемо плідну співпрацю з одним з державних банків. Вже зібрали необхідний пакет документів. Чекаємо на позитивну відповідь».

Загалом учасники програми можуть отримати від 50 тис грн. до 1,5 млн грн на закупівлю або модернізацію технічних засобів, будівництво чи ремонт виробничих приміщень. Розмір власного внеску має складати щонайменше 20% від необхідної суми позики.

Деталі – на сайті.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux