Опубліковано 18 лютого 2020 року, 13:03

У Дніпропетровській ОДА підприємцям розповіли про переваги державної програми «Доступні кредити 5-7-9%»

Взяти кредит для відкриття або розвитку власної справи під низький відсоток – реально завдяки новій державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%», що стартувала у 2020-му. Як стати учасником, говорили на зустрічі у Дніпропетровській ОДА. До неї долучилися підприємці регіону та представники державних банків.

«Нині на Дніпропетровщині – понад 140 тис фізичних осіб-підприємців та більш ніж 30 тис малих і середніх підприємств. Саме вони складають реальний сектор економіки регіону. Державна програма компенсацій дозволяє отримати кредит зручно, швидко, за спрощеною процедурою. Найважливіше – під 5-7-9% річних. Решту банківської ставки відшкодовує держава. Все – для розширення можливостей бізнесу», – зазначив директор департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Петро Лашин.

На зустріч до ОДА завітали представники державних банків, що приєдналися до проєкту: Ощадбанку, Приватбанку, Укргазбанку, Укрексімбанку. Вони презентували власні кредитні програми.

«На сьогодні маємо 29 реальних проєктів від підприємців регіону. Найближчим часом плануємо реалізувати перші чотири заявки, – сказала директорка Дніпропетровської дирекції Укргазбанку Світлана Подвиженко. – На жаль, багато заявок мусимо відхилити, адже не всі підприємства підпадають під визначені критерії».

Серед основних критеріїв для участі у програмі – річний прибуток підприємства до 50 млн грн, до 50 наявних працівників, сума кредиту – від 200 тис до 1,5 млн грн.

«Займаємося садівництвом, переважно вирощуванням яблук. До початку весняно-польових робіт плануємо оновити техніку, зокрема, придбати оприскувачі. Зацікавилися новою програмою кредитування, запропонованою урядом. Особливо привабливі низькі ставки – до 9% річних», – поділився комерційний директор фермерського господарства с. Хутірське Петриківського району Сергій Касьян. 

Приєднатися до проєкту «Доступні кредити 5-7-9%» можна просто на сайті www.5-7-9.gov.ua. Найперше слід заповнити реєстраційну форму. Після – обрати банк.

До круглого столу «Доступні кредити для бізнесу» у Дніпропетровській ОДА долучилися понад 60 підприємців області та представників державних банків.

У Дніпропетровській ОДА пройшов круглий стіл «Доступні кредити для бізнесу»

«Державна програма компенсацій дозволяє отримати кредит зручно, швидко, за спрощеною процедурою. Найважливіше – під 5-7-9% річних. Все – для розширення можливостей бізнесу», – Петро Лашин

У круглому столі взяли участь підприємці області та представники державних банків

«Зацікавилися новою програмою кредитування, запропонованою урядом. Особливо привабливі низькі ставки – до 9% річних», – Сергій Касьян

Приєднатися до нової державної програми можна просто на сайті www.5-7-9.gov.ua

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux