Опубліковано 20 травня 2020 року, 15:53

У Дніпропетровській ОДА організували другий телеміст із китайськими медиками

Вже вдруге на Дніпропетровщині відбувся міжнародний телеміст із китайськими фахівцями. Лікарі з України та Піднебесної обмінювалися досвідом онлайн. Говорили про ефективні методи боротьби з COVID-19, актуальну епідеміологічну ситуацію в світі. Учасників онлайн-зустрічі привітав голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

«Протягом останніх місяців провели вже 4 міжнародні відеоконференції. Спілкувалися онлайн з відомими лікарями Італії та Ізраїлю. Все – завдяки підтримці Міністерства охорони здоров’я України, Офісу Президента та наших міжнародних партнерів, – зазначив Олександр Бондаренко. – Дуже вдячні китайським професорам за той досвід, який вони передали на першому Міжнародному телемості. Нині вже збираємося вдруге. Цього разу запросили до участі лікарів з усіх регіонів України».

«Досвід колег із Китаю, а особливо фахівців лікарні Сяоньджя, безцінний. Вони працювали в Ухані у розпал пандемії. Першими «воювали» з новим вірусом, додав  директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валерій Сердюк. – Такі онлайн-зустрічі у форматі відкритого діалогу допомагають нам виробити чіткий алгоритм дій у боротьбі з коронавірусною хворобою».

До телемосту приєдналися онлайн близько 2 тис медиків. Долучилися лікарі, вчені, представники департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації. З китайського боку – фахівці з Центрально-Південного університету. Зокрема, професори Чай Сяньпінь, Луо Хонг, Сянь Сюдонг.

«Відстань велика, але серця поруч. Вірус розділяє нас фізично, та ніколи не зможе розділити наші душі. Працюємо пліч-о-пліч заради спільного майбутнього для людства. У цей особливий момент міжнародне співробітництво набуває ще більшого значення. Разом ми впораємося з пандемією та зрештою виграємо битву!», – зазначив  доктор медичних наук, віце-президент Другої лікарні  Сяоньджя Центрально-Південного університету професор Чай Сяньпінь.

Медиків Дніпропетровщини цікавило, яким чином мешканці Піднебесної здолали вірус. А ще методи профілактики хвороби. Професори підтвердили, що ситуація у Китаї дійсно покращилась. Зокрема, у південній провінції Хунань. Там на 69 мільйонів людей – всього 1019 підтверджених випадків COVID-19. Із них вдалося вилікувати 1015 пацієнтів. Понад два місяці – жодного нового випадку, а останнього пацієнта виписали ще 14 березня.

«Такий міжнародний телеміст вкрай важливий як для Дніпропетровщини, так і для всіх регіонів України. Сподіваюся, ця практика буде продовжена. Адже наразі будь-яка інформація щодо запобігання розповсюдженню COVID-19 корисна для українських фахівців», – зазначив перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов. 

Відеоконференцію організували Обласний Штаб протидії коронавірусу при Дніпропетровській ОДА, Китайська національна асоціація охорони здоров’я та Друга лікарня Сяоньджя Центрально-Південного університету.

Всі відеоматеріали онлайн-зустрічі будуть опубліковані на спеціально створеному інформаційному порталі.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux