Опубліковано 05 березня 2020 року, 14:56

У Дніпропетровській ОДА обговорили, як розвивати промисловість без шкоди для довкілля 

Як знайти консенсус між розвитком промисловості та захистом довкілля? Вирішувати це питання за круглим столом в Дніпропетровській ОДА зібралися представники найбільших підприємств області. Говорили про зростання економіки без негативних наслідків для навколишнього середовища. А ще – про створення єдиної системи онлайн-моніторингу шкідливих викидів.  Найперше потрібно провести модернізацію обладнання промислових гігантів, вважає голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

«Наше завдання – оцінити поточну ситуацію у регіоні щодо кількості викидів у повітря. Далі – виробити плани дій, як знизити екологічне навантаження на довкілля. Економіка має зростати, та не повинна шкодити природі, – зазначив очільник області. – Ми постійно у діалозі з промисловими підприємствами. Результат співпраці позитивний. Рівень викидів в атмосферу поступово знижується». 

Нині в області працюють над створенням веб-платформи для онлайн-моніторингу шкідливих викидів в атмосферу. Вона дозволить оперативно  відстежувати актуальний стан повітря у регіоні. Планують встановити і візуалізувати екологічні датчики на заводах, державних та приватних станціях моніторингу. Долучитися до створення екологічної платформи запрошують IT-компанії.

«Сполучене Королівство допоможе Дніпропетровщині розібратися з екологічною проблемою, – запевнила перший секретар з енергетичної політики посольства Великої Британії в Україні Кетті Котрелл. – Цьогоріч плануємо провести конференцію. Співпрацюватимемо з людьми, які обізнані у темі «зеленого» підприємництва». 

На Дніпропетровщині діє комплексна стратегія екологічної безпеки. Вона розрахована до 2025 року і передбачає 409 заходів. Понад третину підприємства-забруднювачі вже виконали.

«Зелений» порядок денний стає частиною нашого життя. Це не тільки світовий тренд, а й вагомий сектор державної політики України, – сказав віце-президент аналітичного центру «Діксі Груп» Антон Антоненко. – Екологічні дискусії мають призвести до створення платформ. Громадянське суспільство, держава та бізнес повинні разом долучатися до вирішення питань захисту довкілля. Тоді наше сьогодення та майбутнє виглядатиме більш перспективно». 

Підприємствам області вдалося залучити близько 13 млрд грн інвестицій. Це вдвічі більше запланованого. 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux