Опубліковано 17 червня 2021 року, 14:00

У ДніпроОДА вручили відзнаки понад 40 медикам регіону

У Дніпропетровській ОДА відзначили медиків Дніпропетровщини. Нагороди вручили понад 40 лікарям та медсестрам. Святкову зустріч присвятили їх професійному святу.   

«Розбудовуємо інфраструктуру області, аби якісна медицина була доступною  і в містах, і у віддалених селах. Зводимо амбулаторії, реконструюємо приймальні відділення опорних лікарень, закуповуємо надважливе обладнання», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов. 

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук додав, що в регіоні для роботи лікарів закуповують і сучасний транспорт. Цьогоріч придбали 140 швидких. 70 з них вже незабаром передадуть лікарям.

«В бюджет 2021 року заклали кошти на виплати медпрацівникам, які перехворіли на COVID. Такі виплати отримали більше 1800 людей», – сказав він. 

Обласні та державні грамоти і подяки вручили медикам з різних куточків регіону. Лікар-епідеміолог Дніпропетровської обласної дитячої лікарні Юлія Вербинська каже: приємно відчувати вдячність за роботу.

«Найважче в моїй роботі – пояснити людям, чому потрібно займатися профілактикою, а не дотягувати до виникнення хвороб, – поділилася Юлія Вербинська. – А найприємніше – бачити результат. Допомагати людям бути здоровими». 

Завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії лікарні швидкої меддопомоги Дніпра Станіслав Болтянський працює за спеціальністю понад 30 років. 

«Професія лікаря – це не для кожного, – вважає Станіслав Болтянський. – Можна називати це покликанням або якось інакше. Але якщо робота не подобається, втрачається сенс життя. Я свою роботу люблю».  

За лікарське мистецтво відзначили завідувача відділенням лор-патології Дніпропетровської обласної дитячої лікарні Ігоря Березнюка. Він виконує складні операції –  кохлеарну імплантацію. Такі в Україні роблять тільки у Дніпрі та Києві.

«Це «електронне вушко», яке вживлюється дитині в голову та дозволяє чути. Дуже важливо вчасно робити такі операції – до 5-6 років. Бо інакше такі дітки стають і німими», – пояснив  Ігоря Березнюк.

День медичного працівника відзначають щороку в третю неділю червня.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux