Опубліковано 15 листопада 2021 року, 12:30

У ДніпроОДА разом із громадськістю обговорили проєкт обласного бюджету на 2022 рік

 У Дніпропетровській ОДА обговорили проєкт обласного бюджету на 2022 рік. Його презентували керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації. До дискусії долучилися представники громадських організацій регіону. 

«Обговорення проєкту головного кошторису регіону проводимо відкрито. Запросили представників громадських організацій. Це цілком справедливо, адже левова частка надходжень до обласного бюджету припадає на податки. Їх сплачують мешканці та підприємства Дніпропетровщини. Важливо, аби люди знали, на що саме витрачаються кошти», – підкреслив перший заступник голови ОДА Володимир Орлов.

У планах на 2022-й – збільшити видатки на утримання майже 200 обласних установ культури та соціального захисту, освітніх і медичних закладів. Це і зарплати, і харчування дітей, і стипендії. А ще витрати на енергоносії та організацію протипожежної безпеки.

«Беру участь у таких обговореннях щороку. Кожного разу бюджет збільшується. Зростають і доходна частина, і державні дотації. Приємно, що громадськість долучають до формування кошторису та подальшого контролю за його виконанням», – розповіла перша заступниця голови профспілки працівників у сфері підприємництва Клавдія Крещук.

Підготовлений проєкт бюджету на 2022 рік реальний для виконання. Він збалансований за доходами та видатками, наголосила директорка департаменту фінансів ОДА Тетяна Шебеко.

«Держава на третину планує збільшити субвенцію на ремонт місцевих доріг – порівняно з 2021-м. На 15% – на придбання житла для дітей-сиріт. Наступного року мають значно зрости і грошові компенсації на житло для АТОвців з інвалідністю, переселенців. Вперше до обласного бюджету очікуємо субвенцію на створення мережі служб, які надаватимуть підтримку постраждалим від домашнього насильства», – сказала Тетяна Шебеко.

У наступному році планують продовжити втілення інфраструктурних проєктів. Це і реконструкції шкіл та дитсадків, осучаснення стадіонів та створення нових спортивних майданчиків.

«Добре, що багато видатків заклали на соціальний сектор. А ще збираються продовжити реалізацію проєктів, розпочатих 2021-го», – поділилася думками представниця громадської організації «Голос Дніпра» Ольга Гауке.

 Після обговорень проєкт бюджету доопрацюють і направлять до обласної ради. Там його розглянуть постійні комісії. Після – голосуватимуть на пленарному засіданні.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux