Опубліковано 08 грудня 2017 року, 13:30

У ДніпроОДА пройшла презентація книги військового лікаря Всеволода Стеблюка – Валентин Резніченко
Письменник, співак, військовий лікар, який пройшов Іловайськ. Всеволод Стеблюк презентував у ДніпроОДА свою книгу «Синдром АТО. Нотатки «Айболіта». У ній – спогади і роздуми автора про найгарячіший час серпня 2014-го року.

«Зала облдержадміністрації, в якій десятиріччями проходили наради, тепер стала місцем проведення творчих зустрічей. Тут презентують книжки, дискутують з відомими блогерами та невимушено спілкуються. Цього разу свою книжку про шлях на війні презентував військовий лікар, АТОвець Всеволод Стеблюк», - зауважив Валентин Резніченко.

Книга «Синдром АТО. Нотатки «Айболіта» - спроба закарбувати в пам’яті читачів основні події буремного 2014-го року. Текст про сьогодення межується зі спогадами про юність автора.

«Книга – це спроба поєднати автобіографію та розповідь про історичні події. Цим доробком я хочу зберегти пам’ять про своїх побратимів, які назавжди лишились на Донбасі», - поділився Всеволод Стеблюк.

Всеволод Стеблюк – один з організаторів медичної служби Майдану. Він пройшов АТО в батальоні «Миротворець», де заслужив позивний «Айболіт».

«Всеволод Стеблюк – героїчна особистість. Він вивіз з поля бою десятки поранених. Дуже важливо вчасно описати ті події, поки пам’ять про них ще свіжа, та донести інформацію до читачів… Книга – особистий подвиг автора, його переживання та описання ситуації, коли людина без зайвих слів виконувала свій обов’язок», - зазначила координатор Центру допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА Наталія Шуліка.

Люди зацікавлено слухали автора та розпитували його про все – від побутових умов на війні до медичних тонкощів. З залу виходили сповнені вражень.

«Я вперше бачив автора ще у 2014 році в Іловайську. На цій зустрічі виринуло багато спогадів, хоча деякі моменти стали забуватися. Дуже важливо, що Всеволод Стеблюк написав цю книгу. Це пам’ять про тих хлопців, які загинули в АТО», - поділився боєць полку «Дніпро-1» Олександр Полторацький.

Всі охочі могли придбати собі книгу. Нацгвардійці ж отримали її в подарунок.

«Дуже цікаво послухати спогади людини, яка пройшла найзапекліші місця АТО. Автор – сильна людина, він бачив бої та відчув на собі всю важкість війни. А книгу ось зараз розпочну читати», - розповів нацгвардієць Арсен Котій.

Також під час зустрічі Всеволод Стеблюк зауважив, що дуже вдячний Дніпропетровщині за те, що область стала надійним форпостом України.


У ДніпроОДА чергова презентація книги


Автор - військовий лікар, атовець Всеволод Стеблюк


"Книга – це спроба поєднати автобіографію та розповідь про історичні події", - Всеволод Стеблюк


Позивний - "Айболіт". Він його заслужив в батальоні "Миротворець" під час АТО


"Всеволод Стеблюк – героїчна особистість. Він особисто вивіз з поля бою десятки поранених", - Наталія Шуліка


Люди цікавились усім - від побутових умов на війні до медичних тонкощів


"Автор – сильна людина, він бачив бої та відчув на собі всю важкість війни. А книгу ось зараз розпочну читати", - Арсен Котій


Всі охочі могли придбати собі книгу. Нацгвардійці ж отримали її в подарунок.


"Дуже важливо, що Всеволод Стеблюк написав цю книгу. Це пам’ять про тих хлопців, які загинули в АТО", - Олександр Полторацький
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux