Опубліковано 03 вересня 2018 року, 15:00

У ДніпроОДА пройшло чергове засідання DNIPRO Live (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Підняття на Дніпропетровщині найбільшого прапору України та визнання праці політичних в’язнів України. Саме таки теми обговорювали у ДніпроОДА учасники DNIPRO Live. Діалог обласної влади та громадськості у форматі дискусійного клубу давно став традицією. 

ФОТО 1«Я бачив, як у Дніпрі на найвищий  Україні флагшток підіймали найбільший державний прапор. Вразило, що було багато молоді. Це говорить про те, що юні мешканці області цікавляться традиціями. Такі патріотичні місця вкрай необхідні для виховання свідомої молоді. Усім потрібно знати історію нашого прапору від 1918 року до сьогодення», – розповів голова ГО «Дніпровське товариство політичних в’язнів та репресованих» Іван Дремлюга.

Всі учасники DNIPRO Live погодились, що ця подія позитивно вплине на патріотичне виховання молоді.

Громадські активісти запропонували ввести традицію на державні свята вивішувати прапор в оселі кожної родини.

Також на засіданні DNIPRO Live започаткували нову рубрику — «Забуті імена та історії Дніпропетровщини». Відбулась жвава дискусія про легендарних людей, що поклали своє життя за радянських часів в боротьбі за незалежність України.

«У моїй родині, що мешкала у селі на Херсонщині, завжди був культ книги. Мій батько, Микола Бериславський, політичний в’язень, зібрав багатотисячну бібліотеку. Ми вчилися читати не по “Букварю”, а по “Кобзарю”, і я вважаю, що це важливо для вивчення мови. В кабінеті мого тата, де він писав наукові праці з історії, над столом висів портрет Шевченка. Декілька робіт батька вже було видано у видавництвах Львова, та зараз я готую до друку ще одну книгу спогадів. До речі, мій батько був ув’язнений, а потім співпрацював з Левком Лук’яненко», – розповіла член ГО «Дніпровське товариство політичних в’язнів та репресованих» Жанна Крижановська.

Ідею про постійну рубрику на DNIPRO Live підтримав і керівник ГО «Дніпро-ветеран-99» Олег Чередніченко. За його словами, треба обов’язково знати тих, хто боровся за визнання незалежності України.

Наступне засідання DNIPRO Live відбудеться вже у вересні. Щомісяця у дискусійному клубі обговорюють актуальні питання.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux