Опубліковано 24 вересня 2018 року, 15:00

У ДніпроОДА пройшла зустріч із представниками моніторингової місії ОБСЄ в Україні

До облдержадміністрації завітали представники моніторингової місії ОБСЄ. Перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман провів зустріч із першим заступником Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександром Хугом. Обговорювали питання безпеки в регіоні, допомоги переселенцям, процеси децентралізації та гендерні аспекти. 

 «Дніпропетровщина – стабільний, мирний та потужний регіон, який виробляє 10% ВВП України. Ми стримали російську агресію і продовжуємо робити це день за днем. Турбуємося про переселенців, займаємося лікуванням бійців. Все – за підтримки європейських партнерів», - зазначив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман.

 Моніторингова місія ОБСЄ розпочала роботу в Україні ще в березні 2014 року. Представники знаходяться у 10 містах, в тому числі і у Дніпрі.

«Ми здійснюємо моніторинг загальної безпекової ситуації не тільки в Україні, а й зокрема у вашому регіоні. Також слідкуємо за дотриманням тих зобов’язань, які передбачені в рамках нашої співпраці. Це наш внесок для якнайшвидшого розв’язання конфлікту в Україні», - розповів заступник Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

 Перший заступник голови ДніпроОДА запевнив, що область робить все можливе для вирішення проблем переселенців.

«Сьогодні у Дніпропетровській області мешкають майже 80 тисяч переселенців. Європейські партнери допомагають нам будувати та реконструювати для них житло, держава – здійснює виплати. Ніяких перешкод для адаптації переселенців до життя в регіоні немає», - додав перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман.

  Під час зустрічі обговорили й успішність впровадження децентралізації та питання безпеки в регіоні.

«Дніпропетровщина – стабільний, мирний та потужний регіон. Турбуємося про тимчасово переміщених осіб, займаємося лікуванням бійців. Все – за підтримки європейських партнерів», - зазначив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман.

Моніторингова місія розпочала роботу в Дніпрі ще в 2014 році.

Обговорювали питання безпеки в регіоні, життя тимчасово переміщених осіб, процеси децентралізації, розвитку молоді та гендерні аспекти.

«Сьогодні у Дніпропетровській області мешкають майже 80 тисяч переселенців. Європейські партнери допомагають нам будувати та реконструювати для них житло, держава – здійснює виплати», - додав перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux