Опубліковано 03 грудня 2021 року, 13:30

У ДніпроОДА презентували фільм про волонтерів та вручили подарунки найактивнішим помічникам

У ДніпроОДА презентували фільм про волонтерів області. Вручили подарунки найактивнішим помічникам. А ще провели тематичний  онлайн-тренінг. Заходи організували  до Міжнародного дня волонтера,  повідомила заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб.

«Із 2014-го в Україні дуже швидко розвивається волонтерський рух. Завдяки людям, які допомагали армії, країна відстояла свою незалежність. Вітаємо усіх добровільних помічників із Міжнародним днем волонтера. Тих, хто допомагає дітям та дорослим, військовим та людям з інвалідністю. Опікується природою та захищає тварин. Усіх, хто долучається до добрих справ»,  зазначила Ольга Горб.

У ДніпроОДА зібралися волонтери зі всієї області. До свята їм вручили пам’ятні подарунки. Серед нагороджених – лікарка та громадська діячка Тетяна Канчура.

Дівчина вже 4,5 роки займається волонтерством. Обрала для себе кілька сфер – навчання населення основам домедичної допомоги, популяризація донорства та профілактика залежностей серед молоді.

«У кожної людини свій шлях до волонтерства. І свої мотиви, чому вона цим займається. Я пробувала себе у багатьох напрямках, поки не знайшла те, що мені найбільше відгукується. Для мене волонтерство – це інвестиція в майбутнє. Якщо зараз я витрачу трохи часу, щоб зробити свою область кращою, то мої діти житимуть у кращій країні», – поділилася Тетяна Канчура.  

Під час святкового Марафону в облдержадміністрації презентували фільм про добровільних помічників Дніпропетровщини. У трьох серіях – історії кількох родин, які займаються волонтерством. 1 та 2 серії – тут. 3 серія – тут.

«Чомусь найчастіше, коли говоримо про волонтерів – говоримо про біль. Цим фільмом ми навпаки не хотіли тиснути на емоції. Адже насправді волонтерство – це радість віддачі. Коли ділишся з кимось часом та енергією – відчуваєш щастя. В Україні завжди були традиції меценатства і допомоги одне одному – і вони продовжуються», – розповіла авторка фільму Ольга Володимирова.

Також до Міжнародного дня волонтера провели онлайн-тренінг. Говорили про те, як шукати кошти на втілення проєктів, спілкуватися з донорами та що таке соціальне підприємництво.

«Ще у школі почала займатися волонтерством. Потім заглибилась у порятунок тварин. Тепер це моє життя, – сказала зоозахисниця Олена Мосійчук. – Для мене волонтерство – це поклик серця».

Міжнародний день волонтера в Україні відзначають 5 грудня.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux