Опубліковано 09 листопада 2021 року, 17:00

У ДніпроОДА обговорили, як популяризувати COVID-вакцинацію 

На зустрічі у ДніпроОДА обговорили, як популяризувати COVID-вакцинацію серед мешканців регіону. Ідеї висловлювали представники влади, громадських організацій, медики, волонтери. Про це розповів перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

«У вакцинації мають бути зацікавлені, щонайперше, самі мешканці. Пояснювати людям переваги такого способу захисту від небезпечної хвороби повинні не лише медики, а й громадські організації, волонтери. Зупинімо COVID-19 усім миром», – підкреслив Володимир Орлов.

Як популяризувати COVID-вакцинацію, говорять на зустрічах у різних регіонах країни. До круглих столів долучаються представники місцевої влади, медики, голови територій, поліція, громадські організації, волонтери. Частина учасників приєднується онлайн.

«Наша мета – доєднати до вакцинації якомога більше людей. Щонайперше – людей старшого віку. Кожен регіон має цікавий та корисний досвід популяризації щеплення від коронавірусу. Сприяємо його поширенню», – розповів виконавчий директор громадської спілки «Коаліція за вакцинацію» Тимофій Бадіков.

Учасників зустрічі в ДніпроОДА ознайомили з досвідом інших регіонів щодо проведення вакцинації. Так, на Полтавщині волонтери організовують на вулицях агітнамети, спілкуються з перехожими та розповідають їм про переваги COVID-щеплень. На Житомирщині вдаються до виїзних онлайнтрансляцій просто з госпітальних баз. У Запорізькій області планують відкрити пункти щеплення при церквах.

«Давно працюємо з дітьми та батьками. Вже декілька років поспіль розповідаємо про важливість щеплень. Нам довіряють. Тож коли на Дніпропетровщині стартувала масова вакцинація від коронавірусу, до нас прислухалися. На сьогодні вже імунізувалися майже 75% родин наших учасників», – поділилася керівниця проєктів благодійного фонду «КІДДО» Ольга Голубєва.

Круглий стіл «Адвокація на підтримку стратегій із вакцинації проти COVID-19» організувала ДніпроОДА, громадська спілка «Коаліція за вакцинацію», МОЗ та ВООЗ.

Нині на Дніпропетровщині працюють понад 30 центрів вакцинації, більш ніж 200 пунктів щеплення, 120 мобільних бригад. У регіоні вже зробили понад 1 млн 800 тис щеплень від COVID-19. Двома дозами вакцинувалися більш ніж 742 тис людей.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux