Опубліковано 23 жовтня 2020 року, 11:38

У Дніпрі звели «з нуля» сучасний спорткомплекс для олімпійців

У Дніпрі незабаром відкриють найкращу в регіоні криту арену. Її облаштували у новозбудованому спорткомплексі, що «виріс» на місці пустиря поблизу стадіону «Олімпійські резерви». Шестиповерхову споруду, створену «за останнім словом» будівельних технологій, вже ввели в експлуатацію. Зараз всередині розставляють меблі та установлюють інвентар. Там готуватимуть атлетів у різних видах спорту. А ще – проходитимуть змагання найвищого рівня. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

«Простора крита арена для олімпійських видів спорту, збудована у Дніпрі, – чудовий приклад втілення у регіоні програми Президента України «Велике будівництво». Сучасні зали для ігрових видів спорту та єдиноборств – потужна база для тренувань та проведення міжнародних змагань. Сподіваюся, саме на цій арені виховуватимуть і плекатимуть майбутніх олімпійців, а також чемпіонів України, Європи та світу», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Шестиповерховий спорткомплекс побудували за новітніми технологіями енергозбереження. Він із модерновим стильним фасадом та сучасною «начинкою». Всередині оснащений спеціальною вентиляцією – для підтримки необхідної температури та рівня вологості.

На 2-му поверсі – головна «родзинка». Величезна багатофункціональна зала – площею майже 1,4 тис м, заввишки 16 м. На підлозі – спеціальний спортивний паркет, що додає амортизації та зменшує ймовірність травмування. Розміткою окреслені 8 кортів для гри у бадмінтон. Та залу можна використовувати і для тенісу, волейболу, баскетболу. Загалом – для 60 видів спорту.

Крита арена оснащена спеціальним освітленням для проведення телетрансляцій, фото- і відеозйомок. Замість вікон – цільні вітражі. Вони з шумоізоляцією, зроблені з міцного скла, призначеного для великих споруд.

«Це найкраща та найсучасніша спортивна зала в нашій області, – підкреслив начальник управління молоді і спорту Дніпропетровської ОДА Олександр Пшеничников. – Велика площа дозволяє проводити тренування та змагання з ігрових видів спорту, а також художньої гімнастики, карате, дзюдо, тхеквондо тощо». 

На першому поверсі облаштували залу з татамі – для занять із дзюдо та інших бойових мистецтв.

Серед інших приміщень – роздягальні та душові для спортсменів, тренерські, кімнати відпочинку.

Поряд зі спорткомплексом зводять Олімпійський будинок. Наразі там у розпалі – внутрішнє оздоблення. Всередині підрядники облаштовують великий конференц-зал та сучасний медіацентр.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux