Опубліковано 22 листопада 2021 року, 13:30

У Дніпрі встановили мультифункціональні спортивні майданчики

На Дніпропетровщині встановлюють мультифункціональні спортивні майданчики. Їх облаштовують державним та місцевим коштом. Там – турніки, бруси та лави для вправ. Кілька з них – у Дніпрі. Про це повідомила заступниця голови облдержадміністрації Ольга Горб.

«Прагнемо, щоб мешканці області змалечку долучалися до активного способу життя. Могли тренуватися просто поряд із домом. У містах та селах Дніпропетровщини облаштовуємо мультифункціональні спортивні майданчики», – сказала Ольга Горб.

Один з майданчиків облаштували у Дніпрі на вулиці Набережна Перемоги – у дворі багатоповерхівок. Там встановили різноманітні турніки та бруси. А ще лави для вправ, кільця для TRX.

«Такі майданчики – чудова популяризація здорового способу життя. На них є усе необхідне для тренувань. Чим більше буде таких локацій, тим більше людей займатимуться спортом», – сказав тренер з воркауту Владислав Ковальов. 

Нові «знаряддя» вже встигли випробувати місцеві воркаут-спортсмени.

«Крутий майданчик. Коли я починав займатися воркаутом, таких не було. Дуже радий, що в країні розвивається спортивний напрямок, – сказав спортсмен Дмитро Довгій. – Турніки широкі, це дуже добре для динаміки елементів. Можна підтягуватися, віджиматися, робити різноманітні вправи».

Поряд встановили стенди з QR-кодами. За допомогою смартфону кожен може обрати програму собі по силам. Та потренуватися разом із зірками шоу-бізнесу, відомими спортсменами чи політиками.

«Людина, яка приходить на спортивний майданчик, має розуміти, як правильно та безпечно тренуватися. Які вправи робити. Завдання програми «Здорова Україна» – зробити так, аби на таких майданчиках могли тренуватися і діти, і дорослі. Новачки та професіонали», – розповів один з розробників програми, лідер міжнародного руху воркауту Денис Мінін. 

Щодня приходить на майданчик дніпрянка Людмила Чуб разом з онуком.

«Дуже вдячна за такий прекрасний майданчик. Це ніби безкоштовний тренажерний зал. Тут можна розвивати силу, гнучкість, вправність, – поділилася місцева мешканка Людмила Чуб. – Чудове покриття, батьки можуть не хвилюватися, що дитина травмується. Усе продумане, є знаряддя для людей різного віку».

Нові мультифункціональні спортмайданчики – частина програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна».


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux