Опубліковано 14 травня 2021 року, 16:30

У Дніпрі відкрили виставку робіт румунського фотографа Соріна Онішора

До Дня Європи у Дніпропетровському художньому музеї презентували фотовиставку «Румунія. Місця. Люди». Автор – румунський фотограф Сорін Онішор. В експозиції – близько 30 робіт. Про це розповіла начальниця управління культури, туризму, національностей і релігій облдержадміністрації Наталія Першина. 

«Відкриття виставки – чудовий приклад добросусідських відносини між нашими народами та державами. Такі культурні обміни – це впевнені кроки до спільного європейського майбутнього», – зазначила Наталія Першина.

Вона додала, що мешканці Дніпропетровщини мають чудову нагоду доторкнутись до прикладу сучасного мистецтва Румунії. А ще культурної спадщини цієї країни.

Ініціатором мистецької події став Почесний консул Румунії в Дніпрі Віталій Фокша.

«Фотографії Соріна Онішора чіпляють… Це мистецтво, з яким повинен познайомитись світ.  Переглядаючи їх відчуваєш навіть «смак повітря», тепло сонця, або прохолоду зимових днів. Культура та почуття цих знімків дуже щирі та відверті, наче хтось доторкнувся до душі», – зазначив Віталій Фокша.

Сорін Онішор – видатний фотохудожник з численними нагородами. Визнаний одним із найкращих у Румунії. Його роботи виставлялися в багатьох європейських галереях.

Педагог за освітою він понад 10 років навчає інших «зупиняти миті» на світлинах. Особливість стилю митця етнографічна фотографія.

Перші відвідувачі виставки кажуть, світлини захоплюють подих. На кадрах застигли моменти із сільського життя,  колоритні прості жителі, дивовижні румунські пейзажі. Показані народні традиції, обряди, архітектура та ремесла.

Мешканка Дніпра Маргарита відмітила, на кадрах наче й буденність показана. Але така яскрава, приваблива. Неможливо відірвати погляд від світлин.

«Я сама фотограф. Дізналася про експозицію, зацікавилась, вирішила завітати сюди. Найбільше вразило зображення дівчинки у вікні. Воно таке казкове. Наче ілюстрація до дитячої книжки», – сказала відвідувачка виставки Маргарита.

Експозицію можна переглянути до 6 червня у Дніпропетровському художньому музеї за адресою: Дніпро, вул. Шевченка, 21.

Почесний гість виставки - Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану

В експозиції – близько 30 робіт

Колорит, яскраві барви, неймовірні пейзажі, традиції

Роботи, що захоплюють подих

Пізня осінь на Буковині

Справжній культурний обмін

Мистецький захід – до Дня Європи

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux