Опубліковано 22 липня 2021 року, 14:30

У Дніпрі тренується ветеранська збірна України з баскетболу на візках

У Дніпрі ветеранська збірна України готується до міжнародних змагань «Ігри Воїнів». Учасники АТО/ООС, які мають інвалідність, грають у баскетбол на візках. Перемоги хлопцям побажав під час відкритого тренування заступник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний. 

«Раді приймати збори учасників «Ігор Воїнів» на Дніпропетровщині. Спорт – чудова реабілітація для бійців, які втратили здоров’я на війні. Серед учасників збірної є і три хлопці з нашого регіону. Вся область вболіватиме за команду», – сказав заступник голови облдержадміністрації Іван Начовний.

«Спочатку хлопці захищали нашу країну на передовій, тепер представляють Україну у спорті. Бажаємо їм перемоги в Орландо. Віримо, що вони привезуть «золото», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. 

Баскетбол на візках майже не відрізняється від звичайного. Така ж ширина поля та висота кільця. Головне для цього виду спорту – ідеально гладка поверхня.

«Спортивна реабілітація для військових – це чудовий спосіб відволіктися. Вони спілкуються один з одним, не сидять вдома. Баскетбол на візках потрібно розвивати в Україні. Він тренує абсолютно всі м’язи» – вважає координаторка «Ігор Воїнів» в Україні Оксана Горбач.

Загалом у ветеранській команді з баскетболу 23 учасники. Один з них – Віктор Легкодух. Він  був у зоні АТО/ООС півроку. У 2014-му отримав тяжке поранення. З того часу – на візку.

«Ми вже звикли працювати в команді. Тут, як і на війні, потрібно прикривати один одного», –  поділився майор ЗСУ Віктор Легкодух.

На «Іграх Воїнів» національна збірна змагатиметься у 12 видах спорту. У команді –40 ветеранів.

«Я намагаюсь розвиватись у всіх видах спорту. У баскетболі вже три місяці. Ще займаюсь штовханням ядра, метанням диску. Хоч і маю поранення лівих руки та ноги, контузію, головне – бути поруч, підтримувати своїх побратимів», – розповів ветеран Олександр Маковей.

Ігри Воїнів» ­– міжнародні спортивні змагання військових, що травмувались під час бойових дій. З 12 по 22 вересня в місті Орландо в США українська збірна вперше боротиметься за перемогу з 8 командами країн світу.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux