Опубліковано 11 вересня 2020 року, 16:22

У Дніпрі стартував фінальний етап Global Teacher Prize Ukraine 2020

Десять найкреативніших та найамбітніших педагогів-новаторів із різних куточків України завітали до обласного центру Дніпропетровщини. Вони – фіналісти національної вчительської премії Global Teacher Prize Ukraine 2020. На освітян чекає три дні випробувань. Змагатимуться у професіоналізмі, креативності, лідерстві, умінні адаптуватися до нових умов та знаходити рішення. Фінальну частину всеукраїнського марафону за щорічну «нобелівську премію» для вчителів відкрив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

«Приємно, що фінал найпрестижнішої вчительської премії проходить саме на Дніпропетровщині. Цьогоріч на Global Teacher Prize Ukraine подали заявки майже 3 тис вчителів з усієї України. Вони пройшли декілька етапів відбору. Серед півсотні півфіналістів – чотири педагоги з Дніпропетровщини. А до ТОП-10 потрапив молодий вчитель із Кам’янського Андрій Олійник. Однак впевнений, що всі десять учасників фіналу – потужні, класні переможці, які найближчими роками задаватимуть тон в освітніх інноваціях», – підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. 

Очільник Дніпропетровщини запропонував освітянам покреативити над освітніми проєктами, які можна реалізувати не лише в регіоні, а й в усій Україні. Зокрема, поміркувати над навчально-розважальним аудіоконтентом, який використовуватимуть під час поїздок шкільними автобусами. А також над концепцією навчальної програми для вихованців малих групових будинків.

Загалом на фінальному етапі учасників очікують безліч різних креативних завдань. Будуть тімбілдінги, онлайн-уроки, розробки стратегій. А ще вчителі парами проведуть уроки в одній зі шкіл Дніпра. Теми дізнаються за декілька хвилин до початку заняття.

«Власну кар’єру починала як науковець. Та вже 20 років працюю вчителем. Школа допомогла мені відкрити себе. Поки я не потрапила в цей вир емоцій, новин і повсякденного драйву, навіть не розуміла, яка я справжня, – сказала вчителька хімії із Хмельницького Наталія Зима. – Приїхала на фінал не змагатися, а поспілкуватися з командою – неймовірною десяткою, обмінятися досвідом та отримати запал позитиву».

У фіналі позмагаються освітяни з різних куточків України: Хмельницького, Сум, Одеси, Житомира, Києва, Маріуполя, Кам’янського. Учасники представлять також Херсонщину, Тернопільщину, Кіровоградщину. Це викладачі астрономії, інформатики, історії, хімії, англійської, фізкультури, етики, хореографії та вчитель початкових класів. У кожного – свій індивідуальний підхід до занять.

«Кайфую від своєї професії. Три роки працюю вчителем, та вже маю власні методичні «родзинки»: «анімаційні хвилинки» та «щасливі цеглинки». Просто під час уроку робимо паузи: діти разом зі мною танцюють та трішки переключають увагу. Організовую й інтегровані уроки: математика і українська мова, математика і природознавство. Аби дітям було цікавіше, використовуємо на заняттях лего. Це дуже крутий обмін енергетикою!», – поділився вчитель із Кам’янського Андрій Олійник.

Переможця Global Teacher Prize Ukraine 2020 назвуть 3 жовтня на урочистій церемонії в Києві. Його обиратиме експертне журі. У складі – ексміністерка освіти й науки Лілія Гриневич, переможниця Global Teacher Prize Ukraine 2019 Наталя Кідалова, найкраща вчителька світу за версією Global Teacher Prize Андріа Зафіраку, телеведуча «1+1» Наталія Мосейчук та інші.

«Шукаємо проактивного вчителя-новатора, який не чекає вказівок, щоб впроваджувати інновації. Він любить дітей. Змінює життя і своїх учнів, і всієї школи та громади в цілому. А ще – надихає колег ставати кращими, продуктивнішими», – розповіла засновниця премії, голова громадської спілки «Освіторія» Зоя Литвин.

Головний приз Global Teacher Prize Ukraine – 250 тис грн, поїздка на найбільший освітній форум світу та один рік безкоштовного навчання від організаторів. Оберуть і переможця глядацьких симпатій. Наразі триває народне голосування.

Національну премію Global Teacher Prize Ukraine ініціювала громадська спілка «Освіторія» у 2017 році – аби відзначити внесок українських вчителів у суспільство та підняти престиж професії педагога.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux