Опубліковано 15 серпня 2018 року, 13:30

У Дніпрі стартували навчання з тактичної медицини для патрульних поліцейських з Луганської області – Юрій Голик

Відновити дихання, зупинити кровотечу, «запустити» серце. Цими навичками долікарської допомоги мають володіти сучасні українські поліцейські. У Дніпрі стартував курс тактичної медицини для патрульних з Луганщини. Він – перший в Україні, розповів радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

«Навчання з тактичної медицини для луганських спецназівців та інструкторів – спільний задум патрульної поліції Луганської області та дніпровського центру Patriot Tactical School. Втілити його у життя допоміг радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик», – зазначив медичний директор програми  Patriot Tactical School Денис Сурков. 

Курс тактичної медицини луганчани проходять у дніпровському навчальному центрі Patriot Tactical School. Там – і відповідна база, і «вимуштрувані» інструктори. Такі навчання вони вже проводили для військових, та для поліції – вперше.

«Найчастіше поліцейські прибувають на місце події раніше за «швидку». У більшості випадків для порятунку життя потерпілого є лічені хвилини. Тож допомога саме патрульних у таких ситуаціях – неоціненна», – додав Денис Сурков.

Зараз навчають першу групу луганських спецназівців – патрульних із роти тактико-оперативного реагування. Разом із ними приїхали декілька інструкторів. Після вони поділяться новими навичками з іншими поліцейськими Луганщини. 

«Буквально у «двох кроках» від нас – прифронтова зона. Тож патрульні нашого підрозділу повинні бездоганно володіти навичками надання долікарської допомоги», – сказав інструктор із Лисичанська Володимир Кранін.

Патрульних навчають правильно діяти і в зоні бойових дій, і у мирній обстановці. Головне – вміти вчасно реанімувати, зупинити кровотечу, транспортувати потерпілого. Поліцейські також відпрацьовують тактику дій під час стрільби, терактів, катастроф.

«На заняттях із початкової підготовки ми отримали ази першої медичної допомоги. Зараз проходимо поглиблений курс, у більш «жорстких» умовах», – поділилася патрульна із Лисичанська Олена Бондаренко.

Заняття – переважно практичні. Для відпрацювання кожної навички інструктори центру моделюють «реальні» життєві та бойові ситуації.

«Кожен патрульний повинен опанувати навички домедичної допомоги, щоб у разі потреби врятувати якомога більше людей. Свої дії він має довести до автоматизму», – підкреслив т.в.о. начальника Управління патрульної поліції в Луганській області Олександр Гостіщев.

«Відразу відгукнулися на прохання допомогти організувати такий курс. Луганські поліцейські ближче за інших до лінії фронту. Тож знання з тактичної медицини для них дорогоцінні, – зазначив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик. – Сьогодні кожен український поліцейський володіє початковими навичками долікарської допомоги. Та наш курс дозволить отримати додаткові знання, які можуть стати у нагоді поліцейським в майбутньому». 

Курс триватиме п’ять днів. Після – до центру Patriot Tactical School заїде друга група луганських патрульних.

Вперше в Україні стартував курс тактичної медицини для поліцейських

«Найчастіше поліцейські прибувають на місце події раніше за «швидку», – Денис Сурков

Навчання проводять інструктори дніпровського центру Patriot Tactical School

Дії патрульних мають бути відточені до автоматизму

«Кожен патрульний повинен опанувати навички домедичної допомоги, щоб у разі потреби врятувати якомога більше людей», – Олександр Гостіщев

Важко в навчанні – легко в бою

«Патрульні нашого підрозділу повинні бездоганно володіти навичками надання долікарської допомоги», – Володимир Кранін

Фізична підготовка не менш важлива за тактичну

«Відразу відгукнулися на прохання допомогти організувати такий курс. Луганські поліцейські ближче за інших до лінії фронту. Тож знання з тактичної медицини для них дорогоцінні», – Юрій Голик

Загалом курс тактичної медицини у Дніпрі пройдуть більше півсотні поліцейських із Луганщини


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux