Опубліковано 26 лютого 2019 року, 12:30

У Дніпрі реконструюємо басейн для понад 400 вихованців школи-інтернату №3 – Валентин Резніченко

У Дніпрі зявиться сучасний 25-метровий басейн. Старе спортивне приміщення реконструює Дніпропетровська облдержадміністрація для вихованців школи-інтернату №3. Нині тривають внутрішні роботи. Вже встановили чашу басейну, змонтували стелю, уклали кахлі, оздоблюють кімнати для лікувальних процедур. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Піклування про здоров’я та усебічний розвиток підростаючого покоління – наше першочергове завдання. На цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. На Дніпропетровщині будуємо комфортні дитсадки, осучаснюємо школи, створюємо спортивні комплекси європейського зразка. Нині у розпалі – реконструкція старого басейну у дніпровській школі-інтернаті №3. Після завершення ремонту там будуть проводити лікувальні заняття з плавання для дітей зі сколіозом», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Дніпровська школа-інтернат №3 – санаторна. Вона для дітей, які мають проблеми зі спиною. Для їх розвитку та оздоровлення – масажі, фізіотерапія та лікувальна фізкультура. Невід’ємна складова лікування патологій хребта - плавання. Проте шкільний басейн не працював з 1990-х, а стара будівля десятки років була в аварійному стані. Учнів возили на заняття до басейнів по всьому місту. 

«Ми всі дуже чекаємо на відкриття басейну, адже наш заклад не тільки навчальний, а й лікувальний. У дітей – різні ступені сколіозу, тому уроки плавання їм дуже необхідні», - зазначила викладач української мови Олеся Логінова.

Наразі реконструкція старого приміщення у розпалі. Для дітей із інвалідністю підрядники збудували окремий вхід із підйомником, який доставлятиме школярів на другий поверх. Там вже встановили чашу басейну шириною 14 м та довжиною  25 м. Її глибина – від 1 до 4,8 м. Він вміщатиме 45 дітей. Будуть вишка для стрибків у воду та глядацькі трибуни.

«Поки у нас немає уроків плавання, але сподіваюсь, що дуже скоро ми зможемо тут займатися. Уся школа  чекає на появу басейну, адже плавання – це один із засобів лікування сколіозу. А ще, це весело та корисно», - розповіла учениця 7 класу Даша Рожкова.

У басейні вже змонтували підвісну стелю, облицювали кахлями стіни, облаштували систему вентиляції та очистки. Тут навіть буде своя лабораторія, де слідкуватимуть за станом води. Осучаснили і велику спортивну залу. Наразі тривають оздоблювальні роботи на першому та другому поверхах. Облаштовують роздягальні, тренерські, кімнати для занять лікувальною фізкультурою та  кабінети лікарів.

«Ще у першому класі я цікавився у дорослих, що то за велика будівля на території школи. Батьки розповіли, що це басейн, але він давно не працює. Зараз не перестаю дивуватися, як швидко йдуть роботи. Дуже радий, що у нас буде така чудова можливість покращити здоров’я під час шкільних занять», - сказав учень 11 класу школи-інтернату №3 Олексій Дмитренко.

Нині у школі-інтернаті №3 – 425 дітей.

Дніпропетровська ОДА реконструює басейн у школі-інтернат №3

Вже встановили чашу басейну, змонтували підвісну стелю…

 та уклали кахлі на стінах

 25-метровий басейн  - глибиною від 1 до 4,8 м

Буде і вишка для стрибків та глядацькі трибуни

 Облаштували роздягальні…

та душові

 «Не перестаю дивуватися, як швидко йдуть роботи. Дуже радий, що у нас буде така чудова можливість покращити здоров’я під час шкільних занять», - сказав учень 11 класу школи-інтернату №3 Олексій Дмитренко.

 Відремонтували і спортивну залу на другому поверсі

 «Поки у нас немає уроків плавання, але сподіваюсь, що дуже скоро ми зможемо тут займатися. Уся школа  чекає на появу басейну», - розповіла учениця 7 класу Даша Рожкова

 Наразі тривають внутрішні роботи

У школі-інтернаті №3 – 425 дітей

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux