Опубліковано 24 грудня 2021 року, 11:30

У Червоногригорівці будують двоповерховий дитячий садок на 115 малюків

Триває будівництво двоповерхового дитсадка-«підкови» у Нікопольському районі. Дошкільний заклад зводять у центрі села Червоногригорівка. Аби майбутнім вихованцям було тепло й затишно, поряд вже змонтували модульну твердопаливну котельну. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

«Створюємо в області сучасні умови для виховання дошкільнят. Модернізуємо діючі дитячі садки, зводимо «з нуля» нові. Дитсадок відкрили у Старих Кодаках. Ще один – у Покрові. Такий самий будуємо й у Червоногригорівці», – зазначив Валентин Резніченко. 

Дошкільний заклад у Червоногригорівці буде розрахований на 115 дітей. Його зводять у центрі селища, поряд з місцевим ліцеєм.

«Новобудови – це завжди добре. Наш ліцей і дитсадок будуть поряд. Малюкам не потрібно буде запам’ятовувати дорогу до школи. Коли підростуть, ми чекатимемо їх на навчання», – сказав директор Червоногригорівського ліцею Максим Москаленко.

Роботи на об’єкті – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Прокладені всі зовнішні комунікації. Змонтована модульна котельня. 

Вона – твердопаливна. Там вже встановили майже все обладнання.

«Усе найкраще – дітям. Для них працюємо над зведенням садочка. Нашу роботу вже оцінили малюки Покрова. Тепер черга маленьких мешканців Червоногригорівки», – розповів представник генпідрядної організації Владислав Лакіза. 

У Червоногригорівській громаді майже 12 тис жителів. З них дошкільнят та школярів – 2 тис. Люди возять малюків в садочки у місто Нікополь та сусідні села. Заступник селищного голови Сергій Лалов відмічає, це дуже незручно.

«Новий садок вирішить проблему нестачі місць. В старому садочку буде дві групи. В новому відкриємо ще шість. Місцеві працюватимуть у ньому залюбки. З’являться додаткові робочі місця», – вважає Сергій Лалов.  

«Діючого садочка не вистачає. Та й там ясельної групи немає. Я свою маленьку донечку вожу у сусіднє Придніпровське. І таких батьків як я багато», – додала місцева мешканка, мама дворічної донечки Вікторія Гелеван. 

На подвір’ї дитсадка буде 6 майданчиків – по одному для кожної з груп. Всередині будівлі в ігрових кімнатах – тепла підлога. А ще – підйомник для вихованців з інвалідністю.

«Онуки вже школярі. Але, сподіваюся, діти подарують мені ще. Вони до нового садочка потраплять», – розповіла місцева жителька Тетяна Жмур. 

Крім будівництва «з нуля», у регіоні оновлюють дошкільні заклади. Триває модернізація дитсадків у Кривому Розі.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux