Опубліковано 11 листопада 2015 року, 15:20

У будинку дружини загиблого бійця з’явилася вода – допомогла обласна адміністрація
У Олександра та Алли Оксентюк було багато планів. Разом у них добре виходила будь-яка справа: подружжя мало чимале господарство, няньчило онуків та будувало дім. У березні Олександра не стало – чоловік пішов воювати добровольцем та загинув у зоні АТО. На плечі Алли лягли зовсім нежіночі турботи, адже потрібно було самотужки закінчувати будівельні роботи. Найбільшою проблемою було провести до будинку воду – тепер для жінки це надто дорого. Допомогла Дніпропетровська облдержадміністрація. До оселі Алли безкоштовно провели воду. На все про все витратили лише тиждень.

У дніпропетровському селищі Мирне подружжя Оксентюків оселилося 10 років тому. Придбали невеличку хатинку. Тримали господарство, коли назбирали грошей – почали будувати будинок.

«Чоловік був дуже справедливий, любив казати правду в обличчя. Він ще на Майдан рвався, а я його зупиняла. Казала: ми багато недоробили, як я буду сама жити, якщо щось трапиться, - поділилася жінка. - Навесні 2014 року чоловік сказав: поставлю стіни і дах, і піду воювати. Так і сталося».

50-річний Олександр пішов добровольцем до батальйону Дніпро-1. Хотів врятувати життя молодим хлопцям, та сам загинув 15 березня 2015 року. Оговтавшись, Алла взялася сама поратися по господарству та закінчувати будівництво. Найбільшою проблемою стала відсутність водопроводу.

«У нас є колодязь, але вода тут погана. Близько підземні води, поруч кладовище. Питну воду чоловік раніше привозив. Для мене провести труби до будинку було великою проблемою», - сказала жінка. Про це вона розповіла працівникам Центру допомоги учасникам АТО та їх сім’ям.

«Ситуація була взята на контроль особисто очільником області Валентином Резніченком. Швидко мобілізували засоби і можливості для проведення води. Прорили близько 500 метрів траншеї, поклали трубу, зробили водовідвід. Проект реалізували протягом тижня», - повідомив заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Пруцаков.

До роботи разом стали департамент житлово-комунального господарства та будівництва ОДА та міськводоканал. На матеріали витратили 36 тис. грн. спонсорських коштів. Тепер Алла вже вмикає кран та демонструє гарний напір води. Разом з нею живуть чимало чотирилапих друзів: три собаки, коти, морська свинка. Вихідними приходять діти з онуками. А жінка не полишає те, що почали разом з чоловіком.

«Я продала корів та купила гіпсокартон. Приїжджають хлопці з батальйону, де чоловік воював, допомагають у будівництві. Так само син, його друзі та зять», - сказала вона.



Будинок Олександр Оксентюк будував власними руками.



Алла Оксентюк розповіла, що чоловік встиг звести стіни та зробити дах.



Раніше через відсутність водопроводу питну воду доводилося привозити у баках.



За тиждень до будинку жінки провели воду.



Тепер жінка хвалиться гарним напором води.



Вдома у Алли багато четвероногих друзів: собаки, коти, кози...



...навіть морська свинка.



Алла завершує справу, розпочату разом з чоловіком, - будує дім.



Над будинком подружжя досі майоріє жовто-блакитний стяг. Хазяїн дому був справжнім патріотом.
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux