Опубліковано 20 вересня 2021 року, 13:30

У Божедарівці розпочали реконструкцію шкільного стадіону

У Божедарівській опорній школі стартувала реконструкція стадіону. Замість порослої травою землі буде сучасне футбольне поле. А ще – бігові доріжки, ігрові майданчики, зона воркауту і смуга перешкод. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Реконструюємо спортивні арени у різних куточках області. Розпочали роботи і в Божедарівці. Там сучасні умови створюємо для учнів опорної школи. Уроки фізкультури, заняття в секціях мають проходити на нових стадіонах. Зручних та безпечних», – зазначив Валентин Резніченко.

На подвір’ї Божедарівської школи був звичайний спортмайданчик старого зразка. Тепер пилюка, багно та іржаві турніки залишаться в минулому. Все – завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Я сама навчалася у цій школі. Спортивний майданчик і тоді мав такий самий вигляд. Але час іде. Сьогодні діти потребують інших умов для розвитку. Тож чекаємо на новий стадіон, де учні займатимуться спортом із задоволенням та без травм», – сказала в.о. директора школи Юлія Фокіна.

На стадіон вже заїхала техніка. Підрядники розпочали з планування майбутнього футбольного поля. Воно буде зі штучною «травою», оснащене дренажною системою. Аби за опадів вода легко «відходила» і грати можна було й у дощ.

«Полюбляю з друзями грати у футбол. Коли ганяли м’яча та дихали пилюкою, мріяли про штучний «килим». Тепер матимемо рівненьке поле. Грати буде комфортно», – поділився учень 10 класу Владислав Бондаренко. 

Навколо поля облаштують бігові доріжки. Вони будуть із наливної гуми, підкреслив представник підрядної організації Владислав Лакізо. Поруч – майданчики для баскетболу, настільного тенісу, воркауту. Буде і смуга перешкод для уроків із захисту України.

«Бачили нові стадіони в інших громадах. Тепер і ми матимемо такий. У шкільних спортивних секціях займається майже половина всіх учнів. Впевнений: завдяки сучасним майданчикам охочих стане ще більше», – наголосив вчитель фізкультури Сергій Таран.

На стадіоні установлять і криті трибуни на 100 глядачів. 

У Божедарівській опорній школі – 420 учнів.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux