Опубліковано 22 червня 2021 року, 11:30

У Богданівці звели «з нуля» амбулаторію сімейної медицини

У Богданівці звели «з нуля» амбулаторію сімейної медицини. Лишилось розставити меблі й обладнання, навести лад на подвір’ї. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Побудували амбулаторію у селі Богданівка Павлоградського району. Сучасну, світлу та затишну. Там місцеві мешканці зможуть отримати якісні медпослуги», зазначив Валентин Резніченко.

Директорка центру первинної медико-санітарної допомоги Богданівської сільради Любов Смеловська каже – нова амбулаторія перевищила усі очікування.

«Нова амбулаторія – це близько, зручно та доступно. Тут надаватимуть усі найважливіші медичні послуги. Зможемо розвантажити старий медзаклад», сказала Любов Смеловська.

Амбулаторію оснастять новітнім обладнанням. Його закупили обласним та місцевим коштом.

Усередині буде сучасна лабораторія, кабінет щеплення, оглядові та маніпуляційна. А ще – телемедичний комплекс. Сімейний лікар зможе в онлайн-режимі проконсультуватися з фахівцями районної чи обласної лікарні.

Для лікаря в амбулаторії є «квартира». Житло облаштували в окремому крилі будівлі. Там – дві спальні, кухня-вітальня, санвузол і гардеробна.

«Усередині усе готове. Будівлю утеплили, провели сучасні комунікації, протипожежну та охоронну сигналізації. Для відвідувачів з інвалідністю облаштували пандуси та окремий санвузол. Лишилось завести меблі й обладнання. Та встановити лавки на подвір’ї»,  сказав представник підрядної організації Сергій Ноздрєватов.

В амбулаторії зможуть обслуговувати не лише мешканців Богданівки, а й усієї громади. Це майже 10 тис жителів.

«У центрі Богданівки є амбулаторія. Але село дуже розтягнуте, багатьом жителям туди далеко добиратися. Тепер буде набагато зручніше і швидше. Не треба їхати маршрутками. У будь-яку хвилину можна пішки підійти до сімейного лікаря чи здати аналізи. Це буде супер-сучасний медзаклад»,  сказала місцева жителька Любов Каращук. 

Медичну інфраструктуру на Дніпропетровщині розвивають за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Внутрішні роботи вже завершені

Кабінети – просторі та світлі

Сучасні комунікації та сантехника

У Богданівці – майже 5 тис мешканців

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux