Опубліковано 01 грудня 2021 року, 11:30

У 2021-му на Дніпропетровщині збільшилось виробництво рибної продукції, м’яса курей та кондитерки 

 У 2021 році харчові та переробні підприємства Дніпропетровщини виробили більше рибної продукції, курятини та свинини. А ще – кондитерки і шоколадних цукерок. Про це повідомили в Дніпропетровській ОДА.

«Щороку харчові та переробні підприємства нарощують власні потужності. Цьогоріч майже на третину зросло виробництво рибної продукції, на чверть – шоколадних цукерок», – розповіла начальниця управління агропромислового розвитку Дніпропетровської ОДА Любов Клімович.

У 2021 році підприємства Дніпропетровщини збільшили і виробництво м’яса курей, кондитерки – на 16%, свинини – на 11%.

«Харчова продукція Дніпропетровщини користується попитом на зовнішньому ринку. За рік експорт збільшився майже на третину. Переважно в нас закуповують птицю, молочну продукцію, яйця, олію, хлібобулочні вироби», – сказала Любов Клімович.

І додала: харчова продукція регіону експортується до більш ніж 80 країн світу. Зацікавленість виявляють Польща, Франція, Молдова, Вірменія, Киргизстан, Гонконг, Ірак.

Нині в області – понад 100 потужних харчових та переробних підприємств.

 

 

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux