Опубліковано 12 лютого 2018 року, 16:30

У 2017-му в області збільшилось виробництво масла, сиру та ковбаси

У 2017 році харчові та переробні підприємства області виготовили більше вершкового масла, сиру, ковбаси, круп та м’яса. В цілому за рік на Дніпропетровщині виробництво продуктів зросло на 6%. Про це повідомили в управлінні агропромислового розвитку Дніпропетровської ОДА.

«Харчові та переробні підприємства області стабільно нарощують виробництво продуктів вже декілька років поспіль. У 2017-му майже на третину  зросло виробництво вершкового масла, на чверть – сиру. Більше стало і м’яса птиці, і ковбасних виробів, і круп», - розповів начальник управління агропромислового розвитку Дніпропетровської ОДА Вадим Удовицький.

За рік підприємства Дніпропетровщини збільшили виробництво вершкового масла – на 29%, сиру – 23%, ковбаси – 19%. Виготовили на 15% більше круп, на 10% – м’яса птиці. Зросли і потужності у виробництві олії, молока, борошна, макаронних виробів та соків. 

«Попит на харчову продукцію Дніпропетровщини підтверджує і збільшення обсягів виробництва, і високий рівень її експорту. Інші країни закуповують у нас у великій кількості олію, м’ясо птиці, зерно та яйця», – додав Вадим Удовицький.

Сьогодні в області працюють більше 100 потужних переробних підприємств.

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux