Опубліковано 08 серпня 2017 року, 09:30

Центральний парк Покрова після реконструкції перетворився на комфортну зону відпочинку – Валентин Резніченко
Завершилася реконструкція найбільшого парку в Покрові – ім.Мозолевського. Тепер у ньому є все для комфортного дозвілля городян: пішохідні доріжки, дитячий та спортивний майданчики, роледром, доглянуті газони. 8,5 гектарів перетворилися із пустки на сучасний центр відпочинку менше ніж за рік, зауважив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Парк у Покрові після тривалого запустіння знову збирає тисячі городян та гостей міста. Ще два парки осучаснюємо цьогоріч у Кам’янському та Марганці. Після відкриття містяни їх не впізнають. Покращення життя людей, особливо, у малих містах та селах – одне із завдань Президента України Петра Порошенка» ,– наголосив Валентин Резніченко.

Парк, який носить ім’я відомого археолога Бориса Мозолевського, обезлюднів та поріс хащами більше 20 років тому. Нинішня влада Покрова поставила собі за мету – повернути йому репутацію найулюбленішого місця відпочинку.

«У 2016-му ми розробили проект і презентували його у ДніпроОДА. Нас почули. Завдяки команді Валентина Резніченка маємо сьогодні парк, який став візитівкою Покрову», – зазначив міський голова Олександр Шаповал.

У парку облаштували дитячий і спортивний майданчики, роледром, проклали пішохідні доріжки, відновили освітлення й провели автоматичну систему поливу. Аби озеленити територію, в парку висадили молоді дерева, уклали рулонний газон.

«Різниця велика. Раніше було моторошно проходити поруч з парком, не то що гуляти в ньому – тепер відбулося справжнє диво», – не приховувала емоцій молода мама Вікторія Калашникова. – Разом з дітьми гуляємо тут вранці і ввечері – аж поки сонце сяде. Поки батьки відпочивають у затінку, малеча бавиться на гойдалках та гірках. Словом, тут комфортний відпочинок для всіх: і для дорослих, і для дітей».

Тепер парк ім.Мозолевського притягує до себе, як магнітом: за день його відвідує тисяча людей, а щосуботи всі бажаючі збираються на загальну зарядку.

Останній штрих – фонтан у вигляді кульбаби. Його планують відновити місцевим коштом і запустити у 2018-му.

«Парк у Покрові – яскравий приклад втілення реформи з децентралізації влади. Раніше територія була занедбаною, а замість доріжок – стежки. Тепер це сучасний комфортний простір. Такі кардинальні перевтілення змінюють людську свідомість», – зауважив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

Команда ДніпроОДА прагне, аби подібні зони відпочинку прикрашали кожен населений пункт Дніпропетровської області, акцентував він.


Найбільший парк Покрова перетворився із пустки на міський центр відпочинку.


Створені зони відпочинку і для "тихого"...


....і для активного відпочинку.


«У 2016-му ми розробили проект і презентували його у ДніпроОДА. Нас почули. Завдяки команді Валентина Резніченка маємо сьогодні парк, який став візитівкою Покрову», – зазначив Олександр Шаповал.


Для комфортного дозвілля і дорослих....


...і дітей


роледром...


пішохідні доріжки...


квітник...


газон...


Реконструкція – обласним коштом.


Як тепер виглядає відновлений парк, побачив голова ДніпроОДА Валентин Реніченко.


«Парк у Покрові – яскравий приклад втілення реформи з децентралізації влади. Тепер це сучасний комфортний простір. Такі кардинальні перевтілення змінюють людську свідомість», – зауважив Юрій Голик.


Команда ДніпроОДА прагне, аби такі парки прикрашали кожен населений пункт області.






Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux