Опубліковано 29 липня 2021 року, 16:30

Тренування у повітрі: представники ветеранської збірної «Ігор Воїнів» стрибнули з парашутом

На аеродромі у Майському майже півтора десятка ветеранів АТО/ООС з інвалідністю та бойовими пораненнями підкорили небо. Усі – представники збірної України.  Стрибок – частина підготовки до міжнародних змагань «Ігри Воїнів». Бійців підтримав заступник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний.

«Спортивні збори національної збірної, що проходять на Дніпропетровщині,  доповнені екстримом. Відчуття вільного польоту та яскраві емоції – чудова реабілітація та моральна розрядка для наших захисників», – сказав заступник голови облдержадміністрації Іван Начовний.

Парашутисти-любителі стрибали у тандемі з інструктором. Підкорювали небо не з класичним «купольним», а з парашутом-«крилом». Ним легше керувати, та й приземлення м’якше. 

Висота – 4200 метрів. Летіли зі швидкістю майже 200 км/год. У вільному падінні були майже хвилину.

«Стрибок – подарунок для наших воїнів з нагоди завершення двотижневих зборів. Хочеться, аби впевненість та згуртованість, яку бійці сьогодні отримали, допомогли їм на змаганнях в Америці», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Перед початком традиційно інструктаж. Юрій Кириленко – старший укладальник тандем-систем на аеродромі у Майському. На його рахунку 6,5 тис стрибків.

«Тандем-стрибок ідеально підходить для новачків. Людина може літати, мов птах. А після приземлення розкривається, як квітка. Потрібно лише чітко виконувати команди інструктора», – сказав Юрій Кириленко. 

Учасник збірної «Ігор Воїнів» з Чернівецької області Іван Герецун – військовий запасу. Представлятиме країну одразу в усіх видах спорту. Зокрема, баскетболі та регбі на візках. 

«Адреналін зашкалює. Класно. Рекомендую. Був час подивитися на наші українські простори», – поділився враженнями після приземлення Іван Герецун. 

Сергій Храпко стрибав з парашутом вже вдруге. Каже, бойове поранення отримав під час мінометного обстрілу у 2015 році. Руку втратив одразу, ногу довелося ампутувати пізніше.

«Після операції я нічого не міг робити. Побачив популярний у той час челендж «22 віджимання». Подумав, що треба й собі спробувати. Став віджиматися на одній руці. Так в житті з’явилися тренування», – згадує Сергій Храпко. 

До національної збірної ветеранів загалом входить 40 бійців. На «Іграх Воїнів» вони змагатимуться  у 12 видах спорту.

Міжнародний турнір проходитиме з 12 по 22 вересня в американському місті Орландо.  Українська команда вперше боротиметься за перемогу зі  збірними 8 країн світу.

Під час приземлення емоції зашкалюють

Політ проходив зі швидкістю майже 200 км\год

Стрибали з парашутом-«крилом»

Натхненні та впевнені в собі бійці представлятимуть Україну на «Іграх Воїнів» в Америці

Більшість запевнили – стрибатимуть ще

Головне слухатися інструктора…

..та якісно підготувати спорядження

Емоції залишаться на все життя

Підкорювали небо з піднесеним настроєм

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux