Опубліковано 09 грудня 2021 року, 10:30

Теплі та енергоефективні: у Софіївці термомодернізували два дитсадки

У Софіївці Криворізького району термомодернізували два дитсадки. У будівлях замінили покрівлі, вікна та двері. А ще – утеплили фасади. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«На Дніпропетровщині приділяємо особливу увагу дошкільній освіті. Прагнемо, аби хлопчики та дівчата з різних куточків області ходили до затишних, теплих та сучасних садочків», – сказав Валентин Резніченко. 

У Софіївці осучаснили дитсадки «Чайка» та «Берізка». Роботи – коштом Європейського інвестиційного банку.

«Після ремонту заклади безпечні, яскраві, енергоефективні. Батьки дуже задоволені, що їхні діти у комфорті та теплі», – сказала начальниця відділу освіти виконкому Софіївської селищної ради Валентина Мазенко. 

В обох садочках встановили металопластикові вікна, замінили покрівлю та двері. Вихователі кажуть – усередині стало відчутно тепліше.

«Чайка» – найстаріший дитсадок у Софіївці. Його побудували у 1965-му. Тепер в нас дуже тепло, у кімнатах майже 25 градусів. Дуже вдячні, що з нашого садочка зробили таку «лялечку», – поділилася завідувачка дитсадком «Чайка» Любов Магеря.

«Садочок «Берізка» побудували наприкінці 1970-х. Найбільше ми потребували тепла. Після завершення ремонту здається, ніби навіть атмосфера у групах тепліша. Оновлена будівля стала окрасою селища», – сказала завідувачка дитсадком «Берізка» Олена Рибалка.

У дитсадках оновили фасади – їх утеплили та розфарбували у яскраві кольори. Подбали і про пожежну безпеку вихованців – осучаснили протипожежні виходи, замінили сходи і двері.

«Садочок став гарніший, ніж раніше. Подобається, що він розфарбований. А ще тут дуже тепло. Він тепер улюблений», – сказала вихованка дитсадка «Чайка» Ангеліна Дякова. 

Садочки зробили зручнішими для відвідувачів з інвалідністю. Наприклад, у «Берізці» обладнали підйомник, встановили тактильні таблички, зробили знижені пороги.

«У садочку тепер тепло та затишно. Батькам подобається, що навіть взимку діти можуть бути тут у футболочках, шортиках та спідничках. А дітям до вподоби, що він такий яскравий», – сказала вихователька дитсадка «Берізка» Наталя Грищук. 

У дитсадку «Чайка» – майже 100 вихованців. У «Берізці» – майже 80.

На Дніпропетровщині соціальну інфраструктуру розвивають і за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Зводять «з нуля» дитсадки, реконструюють школи та спортивні об’єкти.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux