Опубліковано 06 квітня 2021 року, 12:30

Тематичні інсталяції та двоповерховий харчоблок: у Дніпрі завершують реконструкцію гімназії №33

Завершується реконструкція Маріїнської багатопрофільної гімназії №33 у Дніпрі. Підрядникам залишилося облаштувати харчоблок, доробити внутрішнє оздоблення та благоустрій території. Із ходом реконструкції під час робочої поїздки на Дніпропетровщину ознайомився Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. 

Міністр підкреслив, що програму Президента України «Велике будівництво» успішно втілюють у життя. Вона спрямована на те, щоб вся інфраструктура країни стала сучасною, інклюзивною та комфортною для кожного українця.

«Дніпропетровщина демонструє потенціал якісної співпраці області та центральної влади. Маю з головою облдержадміністрації конструктивний діалог. Наші спільні здобутки працюватимуть для людей», – сказав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Крило, де зараз йдуть роботи, на 12 навчальних класів. Хімії, біології, філології та початкової школи. Стіни біля кожного прикрасять тематичними інсталяціями. Фотошпалери з красою підводного світу – біля кабінету біології. Формули та колби – хімії. Молодшим учням – яскраві дитячі зображення.

Вже встановили «розумну» систему відеоспостереження. Камери – як всередині, так і на фасаді будівлі. Вміють розпізнавати обличчя та номери автомобілів.

А ще капітально відремонтували спортзал.

«Для дітей області – сучасні та комфортні умови навчання. Це наш підхід до розбудови освітньої інфраструктури. Зокрема, Дніпровська гімназія №33 – за крок до завершення кардинального перетворення», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

Нині облаштовують харчоблок. Він буде двоповерховим. Підвальне приміщення обладнали під зберігання продуктів. Їх нагору доправлятиме підйомник – «мовчазний офіціант». 

На верхньому ярусі – кухня та розширена столова. Місце, де школярі обідатимуть, прикрасить панно з яскравими фруктами та овочами. 

Цьогоріч гімназії – 156 років. Вона найстаріша у Дніпрі. У 1970-х добудували третій поверх та спортзал. Відтоді корпус не знав жодного капітального ремонту.

Зараз же навчальний заклад фактично перебудували наново. Замінили усі комунікації, підсилили та утеплили стіни.

«Гімназія потребувала ремонту. Тепер все буде сучасне та капітальне», – сказала директорка навчального закладу Лідія Яворенко. 

Модернізація найстаршої у Дніпрі гімназії – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Коштом державного та обласного бюджетів.

Дітям – яскраві затишні коридори

Роблять сучасну їдальню, де годуватимуть школярів смачними обідами

На фініші – внутрішнє оздоблення

Маріїнська гімназія – найстаріша у Дніпрі

Реконструкція – обласним та державним коштом

Батьки та діти чекають на завершення оновлення

Навчальний заклад майже перебудували наново


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux