Опубліковано 28 березня 2017 року, 17:30

Театральна подія року: на Дніпропетровщині визначили переможців фестивалю «Січеславна-2017»
Краща чоловіча та жіноча роль, краще музичне оформлення та краща хореографія – театрали Придніпров’я отримали нагороди фестивалю «Січеславна-2017». 25-й рік поспіль він проходить на Дніпропетровщині. Цього року закриття культурного конкурсу співпало із Міжнародним днем театрів. Як відзначали два свята – далі.

35 років тому вони створили сім’ю, ще більше разом крокують театральною сценою. Подружжя Анатолія та Наталії Реви одними із перших піднялося на сцену театру імені Шевченка. Їм вручили спеціальний диплом «Січеславни - 2017», як театральній династії.

«Ми приїхали із Павлограду. Там вже 43-й рік працює драматичний театр імені Бориса Захави. Його створив мій чоловік. Щороку ми беремо участь у конкурсі. Близько 20 дипломів «Січеславни» є у заліку нашого театру», - розповіла Наталія Рева.

«Все моє життя пов’язане із театром. 25 годин на добу займаюся цим ремеслом. Тут немає вихідних чи відпусток. Театр – це моє життя», - додає Анатолій Рева.

В урочистій обстановці, з квітами у руках, серед своїх колег – театрали щиро вітали один одного. «Січеславна» - масштабна культурна подія в регіоні, яка об’єднує два регіони: Дніпропетровську та Запорізьку області.

«Цього року закриття фестивалю співпало із масштабним святом – Міжнародним днем театрів. Вдвічі приємно привітати усіх театралів та служителів мистецтва. Театри – це втілення прекрасного, до якого повинна тягнутися душа кожного», - відзначив заступник голови ДніпроОДА Каміль Примаков.

Переможців визначали у традиційних номінаціях «Січеславни»: найкраща чоловіча та жіноча роль, найкраща чоловіча та жіноча роль другого плану, найкраща пластика у виставі, сценографія, режисерська та студентська робота, найкраще музичне оформлення, найкраща вистава сезону. Найвища нагорода – Гран-Прі фестивалю. Цього року за свою акторську роботу його отримав артист театру імені Шевченка Віктор Гунькін.

Участь у фестивалі брали театри із Дніпра, Запоріжжя, Кривого Рогу, Кам’янського та Павлограду.


У Холі театру імені Шевченка всіх гостей зустрічали юні музиканти.


У залі театру зібралися лауреати фестивалю та гості свята.


Відкривали фестиваль театрально-хореоргафічною постановкою.


Першими відзнаки фестивалю отримали представники театральних династій.


Подружжя Анатолія та Наталії Реви отримало спеціальний диплом «Січеславни-2017». «Ми приїхали із Павлограду. Там вже 43-й рік працює драматичний театр імені Бориса Захави. Його створив і до цих пір опікується мій чоловік. Щороку ми беремо участь у конкурсі. Близько 20 дипломів «Січеславни» є у заліку нашого театру», - розповіла Наталія Рева.


В урочистій обстановці, з квітами у руках, серед своїх колег – театрали щиро вітали один одного.


«Цього року закриття фестивалю співпало із масштабним святом – Міжнародним днем театрів. Тому вдвічі приємно привітати усіх театралів та служителів мистецтва. Театри – це втілення прекрасного, до якого повинна тягнутися душа кожного», - відзначив заступник голови ДніпроОДА Каміль Примаков.


«Січеславна» - масштабна культурна подія в області, яка об’єднує два регіони: Дніпропетровщину та Запоріжжя. Переможців визначали у 10 номінаціях та вручили найвищу нагороду – Гран-Прі фестивалю.


Загалом на фестиваль було заявлено 38 вистав. Участь брали театри із Дніпра, Запоріжжя, Кривого Рогу, Кам’янського та Павлограду.




Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux