Опубліковано 21 березня 2019 року, 11:30

Сучасну амбулаторію будуємо для понад 6 тис мешканців Томаківки і ближніх сіл – Валентин Резніченко

Три кваліфіковані лікарі, шість досвідчених медичних сестер, комфортні умови та сучасне обладнання. Усе це буде в амбулаторії, яку зводять у Томаківці. Медзаклад обслуговуватиме понад 6 тис людей. Про це сповістив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Якісні медичні послуги в сучасних умовах повинні отримувати як мешканці великих міст, так і жителі селищ та сіл. На цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. На Дніпропетровщині зводимо лікарні та амбулаторії, реконструюємо старі медзаклади, закуповуємо для них нове обладнання. Зараз повним ходом – будівництво амбулаторії у Томаківці», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 Зараз за первинною допомогою у Томаківці люди звертаються в амбулаторію на базі районної лікарні. Вона – застаріла. Медикам доводиться тулитися в маленьких приміщеннях. Нова амбулаторія буде комфортною і енергоефективною.

«У старій лікарні навіть стіни «давлять» на пацієнта. У новій амбулаторії будуть просторі світлі холи, гарна територія навколо, паркувальний майданчик. Загалом усе буде більш позитивним», – сказав заступник селищного голови Томаківки Євген Євтушенко.

У закладі працюватимуть двоє сімейних лікарів та педіатр. Кожному допомагатимуть двоє медичних сестер. Вони обслуговуватимуть понад 6 тис мешканців Томаківки і шести ближніх сіл. Для людей з інвалідністю обладнають пандуси.

«У нас зявиться власний аналізатор крові для лабораторних досліджень. Буде більший кабінет здорової дитини, комфортна маніпуляційна кімната», – пояснила сімейний лікар Валентина Самчук.

Амбулаторію будують «з нуля». Уже готовий фундамент і металевий каркас будівлі, встановлені енергозберігаючі металопластикові вікна. Наступним кроком займуться покрівлею і фасадними роботами. Потім – утеплять стіни, покладуть підлогу та змонтують внутрішні перегородки.

«Постійно слідкую за будівництвом, адже це важлива подія для селища. Деякі люди зараз їздять до лікарів аж у Запоріжжя. А навіщо туди їхати, якщо медичні послуги можна буде отримати прямо в Томаківці», – розповів місцевий житель Федір Старостенко.

 Нині на Дніпропетровщині будують 18 амбулаторій сімейної медицини.

Амбулаторію європейського зразка будують у Томаківці

 Її зводять «з нуля» на місці пустиря

 Будівництво у розпалі

Уже готовий фундамент

 …і металевий каркас будівлі

 Установлені енергозберігаючі металопластикові вікна

 У закладі працюватимуть двоє сімейних лікарів та педіатр

Кожному допомагатимуть двоє медичних сестер

 «У нас з’явиться власний аналізатор крові для лабораторних досліджень. Буде більший кабінет здорової дитини, комфортна маніпуляційна кімната», –сімейний лікар Валентина Самчук

 Медзаклад обслуговуватиме понад 6 тис мешканців Томаківки і ближніх сіл

«Деякі люди зараз їздять до лікарів аж у Запоріжжя. А навіщо туди їхати, якщо медичні послуги можна буде отримати прямо в Томаківці», – місцевий житель Федір Старостенко

Нині на Дніпропетровщині будують 18 амбулаторій сімейної медицини

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux