Опубліковано 31 січня 2022 року, 10:30

Сучасні класи та кілька спортивних майданчиків: у Дніпрі модернізують школу №122

У розпалі – реконструкція дніпровської школи №122. Заклад оновлюють вперше за більш ніж столітню історію. Підрядники працюють над фасадом та приводять до ладу  приміщення усередині основного корпусу. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«На Дніпропетровщині перетворюємо старі школи на новітні освітні простори. Зокрема, у 2021-му до модернізованих закладів пішли діти в Апостоловому, Петропавлівці, Сурсько-Литовському, Дніпрі. Нині «у роботі» дніпровська школа №122. Одна з найстаріших у місті», – сказав Валентин Резніченко. 

Основний корпус школи №122 звели понад 100 років тому – там розміщувалась жіноча гімназія. Нині його оновлюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Зараз відбувається наймасштабніший ремонт за всю історію закладу. Як народний депутат, обраний від лівого берега Дніпра, я постійно слідкую за ходом робіт на об’єкті. Важливо, щоб діти якомога швидше повернулись до оновлених класів школи», – зазначив народний депутат України Дмитро Кисилевський. 

Підрядники вже завершили демонтаж у будівлі та осучаснили комунікації. Оновили покрівлю – зробили її мембранною, із більш довговічного матеріалу. А ще встановили енергозберігаючі вікна.

Замінили та посилили підлогу на третьому поверсі – старі дерев’яні перегородки вже розсипалися, каже представник підрядної організації Антон Чернодуб.

«Вже незабаром переходимо до оздоблювальних робіт. Паралельно працюємо над фасадом – він готовий майже на 70%. Утеплюємо його, але зберігаючи історичне «обличчя» корпусу, – розповів Антон Чернодуб. – Загалом оновимо усе – від старої школи майже нічого не залишиться».

Під час ремонту роблять акцент на доступності школи для всіх. Втілюють стратегію безбар’єрного простору, якою опікується перша леді Олена Зеленська. Для відвідувачів з інвалідністю облаштують пандуси та підйомники, на кожному поверсі будуть окремі санвузли.

«Дуже радіємо ремонту та вдячні за такий проєкт. Школа буде відповідати сучасним стандартам, – сказала в.о директора школи №122 Євгенія Тиханова. – Окрім оновлення основного корпусу, на території збудують нову споруду. Там будуть майстерні для трудового навчання».

На шкільному подвір’ї підрядники вже залили основу під найбільший спортивний майданчик. Як тільки дозволить погода – наноситимуть покриття.

Загалом облаштують декілька мультифункціональних майданчиків – для футболу, стрітболу, волейболу, баскетболу та воркауту. А також бігову доріжку та ігрову зону для молодших школярів.

У школі №122 навчається 500 дітей.

Під час ремонту збережуть історичне "обличчя" столітнього корпусу

Сучасний освітній простір створюють за програмою Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво"

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux