Опубліковано 31 березня 2022 року, 20:00

Став янголом-охоронцем України: на Дніпропетровщині попрощалися із загиблим бійцем Денисом Котенком

У Дніпрі провели в останню путь співробітника пресслужби Мінветеранів України Дениса Котенка на псевдо «Шкіпер»З перших днів війни хлопець пішов на передову боронити рідну землю від ворога. Загинув під час запеклих боїв на Київщині.

«Війна забрала життя світлої, талановитої людини. Ми з Денисом разом зустріли війну у відрядженні. Відвідували Краматорський аеродром. Коли пролунав перший вибух, він сказав, що хоче вступити до лав Збройних сил. Такі хлопці стають янголами-охоронцями України»,– зазначила Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Денис загинув в бою у селі на Київщині.

«Коли розпочалася війна, спілкувалися телефоном. Він завжди був бадьорий. Вмів знайти потрібні, правильні слова. Заспокоював маму, дружину. Казав, не міг вчинити інакше. Був справжній в усьому. Думаю, він нас бачить з неба», –поділився тесть Дениса Юрій Баранник. 

Побратими кажуть, Денис мав чималий бойовий досвід. Брав участь у боях на Донбасі. Зокрема, в операції зі звільнення Широкиного на Донеччині у 2015 році. 

А ще мав захоплення усього життя – футбол. Справжній фанат. Автор пісень та гасел.

Тож спершу друзі вшанували пам’ять Дениса на стадіоні його улюбленої футбольної команди. Зробили коло пошани навколо поля, посиділи у фан-секторі. На тих місцях, де разом спостерігали за матчами. Влаштували камерну церемонію. Стали на коліна, схилили голови.

«Шкіпер» займався патріотичним вихованням дітей. Готовий був віддати все заради рідної країни. Вивчав журналістику, історію. Був одним із лідерів нашого футбольного руху. Стадіон дуже знакове для нього місце», – сказав побратим загиблого захисника Кирило. 

«Дружили десять років. Вболівали за один футбольний клуб. Щирий, гарний сім’янин. Можу з упевненістю сказати, що ніколи в житті його не забуду. Він приклад мужності для мене», – додав товариш бійця Анатолій.

У бійця залишилися батьки, дружина і син Ромчик, якому на початку травня виповниться два роки. Друзі заприсяглися всіляко їм допомагати. А коли малий підросте, обов’язково розказати, що його татко – Герой.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux